Следвайте ни

Тъпан огласи Английската за юбилейния 60-и випуск ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Тъпан огласи Езикова гимназия – Пловдив, шампанско се ля по двора на школото, а конфети полетяха във въздуха навръх 14 май. На пръв поглед обикновена дата, но не и за випуск 2021, който точно в 14 часа чу последния училищен звънец. И така в един миг  с лека тъга се разделиха с безгрижните години и с много оптимизъм отправиха поглед към бъдещето.  

Тази година директорът на Английската гимназия Николай Радев изпрати 265 ученици, които са юбилейният 60-и випуск. „Гимназията е открита преди 63 години. Това ще се окаже, че е 60 випуск, защото първите години са приети два випуска“, каза директорът  Николай Радев. Той учителства от 36 години, но така и не може да свикне с деня, в който се разделя с тях. 

На раздяла ги посъветва да си останат все същите мотивирани и силни духом хора, да не забравят приятелите си, но и училището си. „Дали ще учат в университет от другата страна на океана, или ще учат в Пловдивския университет срещу нас няма значение. Пожелавам им винаги, когато влизат в Пловдив да минават по бул. България, защото ние техните учители сме тук и винаги много се радваме да ги видим“, добави Николай Радев, който по-късно извика на микрофона гръмогласно „да“. Причината бяха учениците, които го изненадаха с огромни балони с надпис „PROM?” и така го поканиха да ги придружи на бала. 

Купонът започна още вътре в сградата с много балони в цветовете на трибагреника и мощно броене до 12. 10-класникът Симеон от ЕГ - Пловдив също се включи активно в празнуването. Той пристигна с тъпан и под ударите му изпрати своя батко Калоян. Абитуриентът е учил английски и немски езици. Планира да учи иконометрия и висша математика в Холандия, но не и да живее там, защото България е в сърцето му. „Обещах на класа на брат ми, че ще съм с тъпан на завършването му“, отсече Симеон. Взел е инструмента назаем от приятел. 

Екатерина пък е избрала да учи за доктор, иска да специализира детска медицина. Призванието си открила в 9 клас, когато учителят й по биология Иван Узунов я запалил по предмета. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Кулинар

Кулинар

15.05.2021 | 18:37

Тъпан добре...Но ядоха ли ПИЦИ?!

Отговори
0 0
Кулинар

Кулинар

15.05.2021 | 18:33

Тъпан добре...Но пици ядоха ли ?!

Отговори
0 0
Тъпън бие гайда ручи Грамфон свири майка България плаче

Тъпън бие гайда ручи Грамфон свири майка България плаче

14.05.2021 | 20:05

Тъпан огласи че тъпа.....нарите излизат да нацвъкат де що има ненацвъкано в България Освен за тъпа......нари Ко друго могат Мотика 16 ти номер с компютърно управление от смартфона могат ли

Отговори
2 4
Пловдив

Пловдив

14.05.2021 | 16:38

Прекрасни млади хора. Да са живи и здрави и успех!

Отговори
11 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?