Следвайте ни

Справочникът за седмокласници – само онлайн

Подават електронно заявление за НВО по желание по чужд език

viber icon

Справочникът, който ориентира седмокласниците в какви профилирани и професионални паралелки могат да продължат образованието си, тази година ще е само в онлайн вариант. 

Поради извънредното положение няма техническа възможност за подготвянето му на хартиен носител, обявиха от Регионалното управление на образованието.  Актуална информация за предстоящите дейности по кампанията, центровете за подаване на документи, графиците, сроковете и датите на изпитите ще се публикува в сайта на РУО, в раздели „Новини“ и „Прием“.

В категория „Прием“, „Текущи съобщения“ вече е качено заявление за полагане на изпит по чужд език в рамките на националните външни оценявания в 7. клас. Изпитът е по-желание, отделно от задължителните по български и математика. Той не участва в балообразуването за прием в гимназиите.  Заявление за явяване на него се подава до 8 април дистанционно, по електронен път. Всеки седмокласник, които иска да се яви на изпит, може да декларира това по няколко начина. 

Единият е заявлението да се разпечата, да се попълни и подпише от ученика и родителя, след което да се сканира или снима и да се прати по имейл до училището.

При липса на принтер илискенер се допуска попълване на заявлението в word формат и подаване по електронен път до училището, в което се обучава седмокласникът. След отмяна на извънредното положение ще бъде създадена организация за подписване на хартиеното заявление от родителя и ученика.

Изпитите от национално външно оценяване по български език и литература и математика се полагат в училището, в което се обучава седмокласникът. Заявление за допускане до изпитите по БЕЛ и математика не се подава, такса не се заплаща.

Справочникът за седмокласниците е публикуван на сайта на РУО в раздел „Прием“.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?