Следвайте ни

С настроение и мерки срещу COVID-19 започна учебната година в „Тракия”

viber icon

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров присъства на тържествата за старта на новата учебна година в четирите учебни заведения в района. По традиция 15-ти септември бе посрещнат празнично, но за първи път в условията на COVID-19 и при спазване на строги противоепидемични мерки. 

„Предстоят дни, изпълнени с предизвикателства, но съм убеден, че отново ще се справите успешно с тях, защото Вие сте се обрекли на най-благородната мисия – мисията да образовате и възпитавате децата ни”, с тези думи се обърна към преподавателите районният кмет Костадин Димитров. 

Първи в „Тракия” училищния звънец чуха учениците от 1-ви, 5-ти и 8-ми клас в СУ „Свети Седмочисленици” с директор Денка Генчева. Там от тази година се въвежда Монтесори обучение в първи клас. 

Гост на празника бе и заместник-кметът „Образование и бизнес развитие” на Община Пловдив Стефан Стоянов.  Той подчерта факта, че след повече от седем месеца българските училища отварят отново, а дистанционното обучение е помогнало на образователната система да преосмисли ролята на дигиталните технологии и иновациите. 

Стефан Стоянов бе гост и на тържеството в СУ „Черноризец Храбър” с директор Елена Кисьова.

Празнично, с много настроение и интересна програма посрещнаха 15-ти септември в  в СУ „Софроний Врачански” с директор Пенко Рисков и в СУ „Димитър Матевски” директор Мариана Златанска.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров пожела на всички здрава, ползотворна и успешна нова учебна година. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?