Следвайте ни

ПУ приема с оценка от състезание по български

viber icon

Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира на 1 февруари ПУ "Паисий Хилендарски".

Освен че ще проверят своите знания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще могат да се запишат студенти във Филологическия факултет още с подаването на документите през юни.

Отличниците могат да избират между специалностите българска филология, славистика, български език и гражданско образование, български и история, както и съчетание на български с един от чуждите езици - корейски, китайски, руски, френски, италиански, новогръцки, турски, испански, немски или португалски.

Състезанието е 3 астрономически часа по формат, близък до матурата. Примерни задачи има на сайта на факултета. Участието е безплатно, само с представяне на лична карта.

Точките от класирането се приравняват в оценки от шестобалната система, закръглени до една десета (0,10). При кандидатстване получената отлична оценка от състезанието ще е със статут на балообразуваща, като няма да зависи от успеха на матурата, стига да е издържана.

Резултатите от надпреварата ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет, където става и регистрацията до 28 януари. Списъкът на участниците и разпределението им по зали ще бъде обявен на 30 януари.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?