Следвайте ни

Проф. Костадин Ангелов изтегли здравето от баницата за Василица в Караджово

viber icon

"Само здравият човек е човек е истински богат!"

Това късметче изтегли здравният министър проф. Костадин Ангелов от баницата за Василица на децата от ОУ "Васил Левски" в село Караджово. Онлайн срещата им  в късния следобед днес бе част от тазгодишната инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". По традиция организацията води деца от етносите от цялата страна на гости в различни държавни институции по повод ромската Нова година. Заради пандемията този път визитата се случи в жива връзка в реално време пред екраните.

На два пъти началният час се отложи през деня заради ангажимента на министъра да приеме новата пратка ваксини. Проф. Ангелов обаче предпочете лично да се срещне с децата от Караджово, вместо да излъчи свой представител. Те пък търпеливо го дочакаха, за да го сурвакат с традиционните наричания. 

Министърът им разказа за своето детство и сподели как е раснал с майка-учителка. От малък имал приятели от други етноси. Проф. Ангелов увери  децата от Караджово, че не дели хората и ги посъветва и те да се отнасят така към всички. Същото послание отправи и школският медиатор Бойчо Кочев. Той е възпитаник на ОУ "Васил Левски" в Караджово и е бил в първата група сурвакарчета в инициативата на "Амалипе", когато е стартирала преди 13 г.

Децата на свой ред разказаха на министъра как посрещат своята Нова година - Василица. Днес е тяхната Бъдни вечер, а утре - Банго Васил.

После предизвикаха министъра да си избере число от 1 до 12, колкото са месеците в година.  Толкова бяха и късметчетата на баницата. Номер 4 донесе на проф. Ангелов късмета, който и той, и всички българи, най-горещо си пожелават - здраве.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Марта

Марта

13.01.2021 | 23:25

Какво здраве, г-н министър, като сте превърнали здравеопазването в печеливша бизнес структура. Доктори-бизнесмени?!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?