Следвайте ни

Предварителен изпит онлайн в УХТ на 26 април

viber icon

Отложеният от 11 април първи предварителен изпит в УХТ ще се проведе на 26-и април – онлайн. Провеждането на теста става възможно благодарение на новите технологии и отлично разработен модул за тестове в Платформата за дистанционно обучение на  университета, съобщиха оттам.

На практика това е първият за УХТ кандидатстудентски изпит, който ще се държи от разстояние в електронна среда, но в условията на карантина трябваше да реагираме адекватно и бързо, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.

Началото на изпита по математика е в 9 ч.,  а по химия и опазване на околната среда - в 13 ч. Продължителността и на двата е 60 минути.

Резултатите - брой верни отговори и оценка по шестобалната система,  ще бъдат ясни още същия ден, веднага след  завършване на теста, и ще  бъдат видими за самите кандидат-студенти в платформата, в която са попълвали изпитните варианти.

За всички, които ще се явяват на изпит и искат да се запознаят с техническите условия и начина на провеждане, на сайта на УХТ, бутон „Кандидат-студенти” , ще бъдат качени подробни указания за това. Подробно, с текст и примерни прозорци, ще бъдат последователно разяснени действията, които трябва да бъдат извършени.

За да е по-лесно на кандидатите да се справят с технически проблеми при провеждането на онлайн изпита, университетът организира пробен изпит на 25 април. Той ще се проведе с аналогични по обем и съдържание тестове по съответните предмети и ще даде възможност на кандидатите да се ориентират в обстановката и протичането на изпита,  обясни зам.-ректорът.

За да участват в сесиите, кандидат-студентите трябва да подадат документи също онлайн до 22 април с оглед на необходимите срокове за обработка на информацията, заплащането на такси  и обратна връзка с кандидатите.

Моята препоръка към тях е най-напред да прочетат внимателно указанията за подаване на заявление, качени на нашия сайт, каза доц. Спасов.

Той  припомни, че на страницата на университета кандидатите могат да намерят пълната информация, свързана с реда и условията за прием, както и кандидатстудентския справочник, в който са описани всички специалности.

Както "Марица" съобщи, Техническият университет вече проведе първия у нас дистанционен онлайн изпит по математика.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Настанаха

13.04.2020 | 15:41

,, Още по чудесни времена,,..!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?