Следвайте ни

Първолачета пратиха честитки за 8 март на онкоболни жени СНИМКИ

viber icon

50 жени, които в момента водят битка с рака, получиха неочакван подарък за 8 март.  Първолаците от ОУ "Кочо Честеменски" ги изненадаха с персонални пожелания, които написаха лично на гърба на честитки, подготвени от школото - с пролетен букет и розовата лентичка за съпричастност в борбата срещу рака на гърдата.

В нашата малка общност се роди идеята да пренесем доброто и да поздравим жените от онкологичното отделение към УМБАЛ "Св. Георги". Да знаят, че сме с тях в борбата, която им предстои, разказа Лили Сарийска.

Честта да бъдат посланици на доброто се паднала на най-малките в училището - първолачетата. Именно те написали всяко от 50-те пожелания и добавили свои рисунчици на гърба на честитките.

По обяд представители на Обществения съвет в училището и на колектива занесоха картичките в Комплексен онкологичен център Пловдив, поздравиха дамите в екипа, а те пък на своя ред ще отнесат детските послания до пациентките.

"Вярваме, че подкрепата и обичта са сила, която трябва да подаряваме в трудни моменти, усмивката и светлите и чисти слова са силата и надеждата в доброто. На това учим и нашите възпитаници", казват от ОУ "Кочо Честеменски".

Това е пореден жест на учениците  и техните учители, след като за 1 март изпратиха гигантски Пижо и Пенда от вълна на малките пациенти и медиците от Детска клиника. Тогава мартеницата бе изработена от четвъртокласници.

к
Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лидия

Лидия

09.03.2021 | 01:06

Трогателен жест! Похвално!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?