Следвайте ни

И първолак от СУ "Св. Константин-Кирил Философ" е с коронавирус, класът ще учи онлайн

Детето се почувствало зле в петък след обяд и е прибрано от родителите, през уикенда те също дали положителни проби

viber icon

Първолаче от СУ "Св. Константин-Кирил Философ"  е диагностицирано с коронавирус. Сред разговор  с РЗИ е препоръчано цялата паралелка да бъде под карантина. Тя преминава към обучение от разстояние в електронна среда.

Това е втората паралелка в Пловдив, за която се пристъпва към превключване в неприсъствена форма, след като в петък третокласник от СУ "Св. Паисий Хилендарски" се оказа с положителен тест.

Съучениците на първолака  от школото в Кючука и техните родители вече са информирани.  Работи се по известяване на останалите деца и семейства.

Детето е било с температура, но вече е по-добре. Било е на училище в петък. След обяд родителите са го взели, тъй като се е почувствало зле.

Личният лекар е насочил цялото семейство да се изследва през уикенда. Родителите също са с положителни проби.

Откриването на учебната година в СУ "Св. Константин-Кирил Философ" се е състояло според препоръките на МОН - само за 1., 5. и 8. клас. Церемониите на първолаците и на по-големите ученици обаче са се разминали с половин час и освен това са били в различни пространства - първолачетата са отпразнували първия учебен ден в двора на корпуса на начален курс на ул. "Чорлу", а по-големите - в двора на основната сграда на ул. "Георги Кондолов". И в двата случая родители не са били допуснати в класните стаи, а на учениците от прогимназиален и гимназиален курс - дори и в двора.

Детето, което е с положителен тест, обаче е било на училище плътно до края на седмицата.

Продължава обследването на ситуацията и се засилва дезинфекцията, увери началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

спазваш препоръки

спазваш препоръки

21.09.2020 | 06:09

На откривнето на учебната година само 10 от родителите бяха с маски. Масово простаците не можаха да се откажат даже и от ръкостискането. Тепърва нещата ще се влошават.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?