Следвайте ни

И експертите от РУО във виртуалните класни стаи

viber icon

От тази седмица и експертите от Регионалното управление на образованието ще имат достъп до виртуалните класни стаи. 

До момента там, където се ползваше такъв канал за дистанционно преподаване, в споделеното пространство на деца и учители можеха да влизат директорът на училището и негов заместник. 

Включването на експерти по предмети е не толкова да упражняват контрол, колкото да се извършва мониторинг и допълнителна подкрепа чрез методическа помощ, подчерта  началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. То е първото у нас, което преди време също е влязло в облака.

Благодарих през групата на директорите и в сайта на РУО на всички в системата - за две седмици показахме, че можем, когато сме обединени от обща цел, каза Киркова. Учителите проявяват огромна изобретателност в методите на преподаване.  Може да не са филмови звезди, но снимат любителски видеа, предлагат различни варианти и интерпретации на уроците, добави тя.

От голяма полза ще  е и  създадената национална  електронна  библиотека, в която на едно място са събрани различни ресурси. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пич

04.04.2020 | 11:07

Кво ли има в таз продуктово позиционирана торбичка

Отговори
0 0

Бумеранг

31.03.2020 | 13:19

Само тия липсват там....дето деца не са видели.....само дрънкат заучени фрази!!!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?