Следвайте ни

7 кандидати от Пловдив се борят за титлата Студент на годината

viber icon

Седем възпитаници на пловдивски висши училища се борят за титлата Студент на годината - четирима от Пловдивския университет и по един от ВУСИ, Аграрния и Медицинския университет. Пловдив има номинации в категориите педагогически науки, хуманитарни науки, социални науки, сигурност и отбрана, аграрни науки, здравеопазване и един кандидат-призьор в раздела за докторанти. 

Над 130 са подадените кандидатури от цялата страна. Както "Марица" писа, срокът бе удължен и след новогодишните разници, след като церемонията поради мерките срещу ковид не можа да се състои в навечерието на Студентския празник 8 декември. Възможно е кандидадите от Пловдив да се окажат повече, защото все още има необработени 20 заявления, подадени в последния момент.

Комисията ще е готова с решението си до две седмици. Но победителите ще бъдат обявени на тържествената церемония "Студент на годината 2020". Националното представителство на студентските съвети има възможност да я проведе веднага след евентуално отхлабване на мерките, като е договорило това да стане в аулата на Софийския университет. Ако ограниченията продължат и през февруари, ще се мисли за онлайн вариант - в залата да са само наградените, като се излъчва на живо.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?