Следвайте ни

69 медицински сестри се дипломираха в МУ-Пловдив

viber icon

Тържествена промоция на студентите, обучаващи се във Факултет по Обществено здраве, се проведе в Медицински университет-Пловдив.

От завършващите 129 дипломанти, 69 души завършиха специалност „Медицинска сестра”, 17 души завършиха специалност „Акушерка”, а 43 души завършиха специалност „Управление на здравните грижи - магистър”.

„Убедена съм, че пред вас са много предизвикателства, но също така вярвам, че  това, което ще ви накара да останете в страната ни и да надграждате професионалното си развитие, е любовта към вашите близки, осъзнатата отговорност, че вашето милосърдие е нужно като запалената свещ в тъмнината”, заяви ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева по време на тържествената промоция.

Деканът на Факултета по Обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева съобщи, че това са специалности, които са  особено важни за българското здравеопазване. Интересът към тях е много голям, но обучението изисква сериозна работа. 26 от завършващите дипломанти са с отличен успех.

„Бъдете отдадени на професията си и на нещо по-велико от самите вас, за да бъдете удовлетворени от себе си. Вие може да направите живота на другите по-добър и по-красив и така да бъдете горди от себе си! Вярвайте, че можете! Само тогава успехът ще бъде винаги с вас”, пожела на завършващите ректорът проф. Мурджева.

През учебната 2020/2021 година МУ-Пловдив предвижда обучение на 100 медицински сестри.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?