Следвайте ни

624 деца търсят място в ясла и градина, приеха само 89

viber icon

Само 89 деца са приети на второто текущо класиране за тази година в детските градини, въпреки че има обявени 238 свободни места. Така 535 от подалите документи си остават у дома. Основната причина е разминаване между желанията на родителите в коя градина да постъпи хлапето и наличните бройки.

От участвалите 624 деца най-много – 463, са кандидатстващите за яслените групи. Броят на желаещите за прием в първа възрастова група е 79, във втора - 56 и 26- за подготвителните групи. 40 хлапета в момента са записани в учебно заведение, но родителите им искат да ги преместят.

От общинския отдел „Образование” съветват при подаване на заявленията да се има предвид информацията в електронната система за свободните места.  

От началото на януари родителите на децата, които навършват 3 г. тази година, вече могат да подават заявления за участие в класирането за прием в първа възрастова група за новата учебна година в детските градини. То ще се проведе на 14 май и свободните места за него вече са публикувани. По-ранното подаване на заявления не носи предимство, а е важно да бъде спазен крайният срок. Към момента тези деца могат да кандидатстват и за яслените групи, ако не са навършили 3-годишна възраст, а за първа група родителите им да подадат заявленията на по-късен етап.

Родителите, които са кандидатствали за ясла и им предстои прием в детските градини, трябва да използват вече регистрираните си профили. Нужно е само да актуализират данните и да добавят нови заявления.

Следващото текущо класиране е на 11 февруари. Свободните места ще бъдат обявени до 3 февруари.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?