Следвайте ни

В „Тракия“ пропищяха от свърталище на проститутки и наркомани

viber icon

Проститутки са превърнали в работно място големия общински паркинг до „Скобелева майка“ в пловдивския район „Тракия“. За това сигнализират до „Марица“ жители на района. 

Уличните жрици се трудят усърдно около блокове 292 и 282. Там е предпочитано място и за наркомани, които треперят за поредната доза, се казва в сигнала до медията ни. 

Жителите твърдят, че проблемът е стар и датира от края на 2018-а, но до този момент остава неразрешен. 

„Бих казала, че дори стана по-сериозен, защото мястото стана още по-популярно сред контингента труженички на най-древната професия и наркозависими. Интензивността на "посетителите" около дърветата в края на паркинга се увеличи многократно както денем, така и по тъмно. Паркингът продължава да бъде осеян с използвани мокри кърпички. Преди две седмици доброволци от квартала събраха няколко чувала такива боклуци, но ефектът не беше траен - вече отново се белеят кърпички на предпочитаните за "усамотяване" места. През 2018-а си нямахме Covid, но сега считам, че трябва наистина и спешно да се обърне внимание на този мръсен проблем“, казва Евгения Цекова. 

Тя сочи, че заедно със съседите си многократно е сигнализирала за проблема на тел. 112, както и на дежурния полицай на Пето районно.  

“Сигурна съм, че органите на реда имат доста по-приоритетна работа и не е редно да бъдат в ролята на пъдари. Но все пак, теренът (общински паркинг) по принцип има осветление, което не работи. Сигурно не е невъзможно и безобразно скъпо да се постави видеонаблюдение в района, както в парк “Лаута”. Защо да не се облагороди със зеленина, да се поставят пейки и да стане място за почивка, разходка и спорт, вместо да е свърталище на проститутки?”, пита Цекова. 

Пловдивчанката е адресирала сигнала си също до районния кмет Костадин Димитров и до началника на Пето районно в Пловдив. 

„Уважаеми господа, чудя се, защо за толкова много години не успяхме да се справим с проституиращите циганки по Цариградско шосе, кръговото кръстовище на Скобелева майка и Ягодовско шосе? Работи ли се изобщо по този проблем?“, обръща се тя към институциите. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Nabludatel

Nabludatel

21.04.2021 | 10:58

To vsichki jeni stanaha kyrviii ko tolkova. Teq ot blokovete hodat nasam da se pushtat kat svetovno.

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?