Следвайте ни

Увеличиха пет пъти гаранцията на охранител, обвинен в изпразване на банкомати

viber icon

Бивш служител на пловдивската охранителна фирма „ВИП Секюрити“ ще трябва да плати гаранция в размер на 50 000 лв. вместо първоначално определената от 10 000 лв. Това реши на свое заседание Апелативния съд в града под тепетата. 

Евгений Кутрянски  е обвинен, че е присвоил 1,5 милиона лева в съучастие с друг служител на охранителната фирма. 

13 години Кутрянски е бил част от „ВИП Секюрити“, като  в продължение на година и половина крал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града. При задържането му полицията е иззела две такива разпломбирани касети с пари от бюрото му. 

Сигналът в полицията е подаден от собственика на фирмата Атанас Симеонов след проведено вътрешно разследване за присвояване на средства. За 20 часа Кутрянски е арестуван от полицията. 

Увеличението на паричната гаранция идва след протест на Окръжната прокуратура, с който настоява за увеличаване размера на гаранцията или за оставане в сила на предишната мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото доказателства и проведените разпити е налице обосновано подозрение, че обвиняемият е присвоил около 80 000 лева и е съпричастен към престъплението в което е обвинен. Паричната гаранция от 10 000 лева, която е определил Окръжния съд е несъразмерна с оглед имущественото положение и материалната обезпеченост на Кутрянски и затова съдът определи, че най-подходяща е мярката парична гаранция от 50 000 лева. На обвиняемия е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

Определението на съда е окончателно. 

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият, и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?