Следвайте ни

Удариха "Морадо" с 4 акта в мощна полицейска акция

viber icon

През изминалото денонощие е проведена специализирана полицейска операция по линия "Питейни заведения" на територията на Пловдив и село Крумово, съобщиха от пресцентъра на МВР. В акцията са участвали служители на Икономическа полиция, Специализирани полицейски сили, Митница Пловдив, Агенция по храните, Регионална здравна инспекция , инспекция по труда , Регионалната дирекция по пожарна на безопасност и Общински инспекторат.

Проверяващите са изискали от посетените обекти цялата търговска документация, както и спазването на изискванията за тютюнопушене на закрити и обществени места, сервиране на алкохолни напитки и продажба на тютюневи изделия на лица под 18 годишна възраст, спазване разпоредбите на закона за храните, наличие на изправни фискални устройства, трудови договори на наличния персонал и спазване на работното време, както и наличие на изправни пожарогасителни средства и планове за евакуация при възникнали произшествия. Две от проверените заведения са в Пловдив, а едно в Крумово.

В "Морадо", на  ул."Авксенти Велешки 19" в Пловдив, проверяващите са установили, че не се спазват разпоредбите свързани с тютюнопушенето и са съставили  2 акта по чл.56, Ал.1 от Закона за здравето за тютюнопушене в заведението от РЗИ.

С протокол от НАП е установена разлика в касовата наличност - ще бъде издаден акт по чл.33, Ал.1 от Наредба 18. Протокол от общински инспекторат е констатирал, че категоризацията е на стария собственик. Връчени са още покана от 01 РСПБЗН за явяване за издаване на акт за неосигурени евакуация според броя места, както и призовка от Инспекция по труда за представяне на документи.

В Кафе аперитив ДИАБЛО - с.Крумово, проверяващите установили, че разрешението за удължено работно време е било до  27 декември 2019 г. Установени са  8 бр. непълнолетни лица след 22.30 часа, едното от които работи зад бара.  Извикан  е автопатрул на Пето  районно управление за вземане на отношение. Съставен е протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност - ще бъде издаден акт за установяване на административно нарушение. Съставен е акт по Закона за здравето за тютюнопушене. Установено е 1 лице, работещо без трудов договор и 1 непълнолетно лице, заместващото бармана, също без трудов договор- издадена е призовка от инспекция по труда – за това също ще бъде съставен акт.

Сред проверените обекти е и кафе бар "Ъндър Сити" - Пловдив,  на ул. "Райко Даскалов" 53. Установена  е липса на разрешение за удължено работно време. Съставен е и протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност. На нарушителя ще се издаде акт за установяване на административно нарушение.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?