Следвайте ни

Тъщата на Ковачки завлече животновъди със стотици хиляди левове

viber icon

Фирма, свързана с бизнесмена Христо Ковачки, е завлякла десетки животновъди от района на Асеновград и Първомай със стотици хиляди левове за неплатено краве мляко. „Рила Милк" ЕООД, която управлява  мандрата в с. Леново, наскоро е пуснала кепенци, видя екип на „Марица". Десетината работници, които не са получавали заплати от месеци, са освободени. Пред млекопреработвателния цех, който е на единия вход на селото, има огромна купчина сгурия, която няма кой да почисти.

 

 

Някои от фермерите вече са завели и спечелили дела срещу „Рила Милк" ЕООД. Един от тях е кметът на с. Поройна - Пенко Налбантов, който след  5-годишна съдебна сага е успял да получи дължимите му 79 000 лв. Той препоръчва хората, които имат да взимат пари за млякото си, да не се отказват и да последват неговия пример. 

Две дела са спечелили срещу „Рила Милк" ЕООД и животновъдите Иван и Недялко Ангелови от с. Леново, но длъжникът в момента обжалвал. Дружеството е борчлия на фамилията с 64 000 лв. Порталът за фирмено разузнаване ДАКСИ показва, че „Рила Милк" ЕООД има и данъчни задължения в размер на 584 602 лв. Според последния финансов отчет приходите от продажби за 2018 г. са 520 000 лева. През 2014 г. мандрата е била осъдена от РИОСВ - Пловдив да плати 2000 лв. за заустване на отпадните води в река Чатрачко дере, без да има издадено разрешение.

 

 

Доскорошният управител на млекопреработвателния цех Севгин Читак коментира, че също е освободен от длъжност, но преназначен за охрана. Той предполага, че хората, които имат да получават пари - за заплати или за предадена, но неплатена суровина, ще си ги получат. Уверение за това имал от едноличния собственик на „Рила Милк" ЕООД Василка Живкова, която в момента била в чужбина. Според мълвата тя е майка на фолкпевицата и съпруга на Христо Ковачки - Десислава Божидарова-Ковачка.

Бизнес отношенията между Василка Живкова и Христо Ковачки са отдавна. Преди 10 г. той й продава дяловете си в размер на 5000 лв. от фирмата „Пауър Фул" - за външна и вътрешна търговия. Живкова я управлява до 2018 г., след което я продава на Искрен Павлов.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ФАЛИТ

ФАЛИТ

27.02.2020 | 11:21

Ковачки затъва фалира му всичко както магазини Европа така и мандрите му не плаща на доставчиците и ги завлича с пари,скоро май ще си ходи в имението в КАН ,тука бизнеса му фалира,горят му бушоните на консултанта ....

Отговори
5 0
Ххх

Ххх

27.02.2020 | 08:27

Тъщата най вероятно е собственик само на книга. Реалния собственик е друг.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?