Следвайте ни

След инцидента в Асеновград: Мощна проверка на площадките за игра в цялата страна

viber icon

Започва мощна проверка на всички площадки за игра в страната след инцидента с 3-годишното момче на стадион в асеновградския квартал "Долни Воден". Тя е по разпореждане на Върховната административна прокуратура (ВАП) след медийните публикации по случая. 

"ВАП прецени, че с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини по чл. 67 от НАРЕДБА № 1 от 12.01.2009 г. на МРРБ  за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, с оглед  безопасността на същите на територията на общините в цялата страна, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури да бъдат разпоредени проверки по реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ)", се казва в съобщението за проверките. 

Проверките трябва да бъдат извършени в спешен порядък, след което обобщените резултати да бъдат докладвани на ВАП. 

По конкретния случай с пострадалото дете е образувано досъдебно производство в Районната прокуратура в Пловдив, съобщиха за "Марица" от държавното обвинение. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Калоян

Калоян

18.06.2021 | 08:35

Добро утро, пред годините загинаха толкова деца от паднали врати, ама сега се сетиха да разследват ! Омигофрени !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?