Следвайте ни

Шофьор се оплака от полицията заради двоен тест за дрога

viber icon

Пловдивчанин се оплака, че преживял истински кошмар при полицейска проверка. Униформените го спрели тази сутрин, като цялата процедура продължила над 2 часа и може да влезе в графа "куриози". 

Стефан разказа пред "Марица", че паркирал колата си на ул. "Ландос", близо  до пощата. Канил се да използва офиса на "Изипей", но когато видял образувалата се опашка се отказал. Качил се пак на колата и тръгнал към вкъщи. Съвсем не подозирал обаче какво го очаква. 

"Имаше патрул, спрял около 150 метра по-надолу. Тръгнаха след мен на буркани. Спрях, обясних им какво съм правил и ми казаха, че ще прегледат колата за забранени неща и че ще ми бъде направен тест за наркотици. Качи се полицая с мен в колата и отидохме до Шесто районно на тест. Направиха ми за наркотици - Drug Check 3000. Излезе отрицателен. Тръгнах да си ходя, но ме спряха. Началникът се бил усъмнил в тестовете. Казаха ми да отиваме в КАТ да ме тестват на машина. Там ми направиха проверка с Drug Check 5000. Отново отрицателен", разказа Стефан пред" Марица". 

Униформените не доказали наличието на наркотици, но пък за сметка на това му съставили фиш за пожарогасителя. 

Сега Стефан пита: "Имат ли право полицаите да го принудят да направи втори драг чек, след като първият отчита отрицателен резултат? 

Ако полицията се съмнява в качеството на  собствените си тестове, защо продължава да го използва?".

"Марица"ще отнесе въпросите си към пресцентъра на пловдивската полиция и ще информира за тяхната позиция. 

Очаквайте подробности! 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?