Следвайте ни

Шофьор на БМВ опита да избегне полицейска проверка, понесе двоен удар

viber icon

Пловдивчанин с БМВ ще трябва да брои два бона глоба и да не сяда зад волана в продължение на две години. Това е решението на магистратите от Районния съд в Пловдив, взето в сряда. Причината – шофьорът отказал тест за наркотици. 

Случката датира от 4 септември миналата година. Към 01.50 часа младият пловдивчанин шпорил с БМВ-то по бул. „България“. В колата било и гаджето му. По това време на булеварда дежурял полицейски патрул. На униформените направило впечатление, че шофьорът на немското возило направил маневри с цел да избегне проверка, което ги усъмнило. Спрели колата и го поканили за извършване на справка и проверка за наркотици и алкохол до патрулката. 

Шофьорът заявил, че няма проблем да се тества за алкохол, но категорично бил против тест за наркотици, тъй като бил употребил преди дни на празненство. Полицаите го откарали в районното за извършване на допълнителна проверка, а именно тестване за алкохол и наркотици. Установено било, че шофьорът не е пил, но отново отказал да се тества за наличие на наркотични вещества в кръвта. Съставили му талон за медицинско изследване, в който младежът  собственоръчно вписал, че отказва да даде кръвна проба. Последвал акт, а въз основа на него и обжалваното наклазателно постановление. 

„Не се събра нито едно доказателство, което да опровергае гласните и писмените доказателства или дори да породи основателно съмнение, че не е имало отказ от тестване с техническо средство за употреба на наркотични вещества. Напротив, цялата фактическа обстановка че шофьорът е отказал да се тества за наличие на наркотични вещества се потвърждава от всички събрани доказателства, включително и от собственоръчно посоченото от него във връчените му документи“ ,се казва в мотивите на съда за решението. 

Шофьорът на БМВ-то може да обжалва в срок до две седмици пред Административния съд в Пловдив. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Toni maina

Toni maina

07.05.2021 | 12:44

Abre Tonka taq usheva plovdivchanka li e s chervenata kosa? Ne sam q vijdal ne me spirala.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?