Следвайте ни

Шефката на Басейнова дирекция на свобода, но без работа

viber icon

Арестуваната директорка на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, Цветелина Кънева е била пусната от ареста, където беше задържана за 72 часа след  внезапна акция във ведомството. Снощи тя е освободена под гаранция от 5000 лева. В същото време обаче Окръжна прокуратура е внесла в съда искане за отстраняване от длъжност на Кънева и то ще бъде разгледано от магистратите в 14 ч. днес.

Срещу Цветелина  Кънева е повдигнато обвинение за това, че през периода 17.12.2018 г. до 24.02.2020 г. в гр. Пловдив, като директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив  в качеството й на длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява със заплата постоянно ръководна работа и работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице в сферата на държавната власт, не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и за възложената й работа и от това са последвали значителни щети на стопанството, представляващи неплатената цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземно съоръжение и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води на обща стойност 46 735,76 лева – престъпление по чл. 219, ал. 1 вр. чл. 93, ал. 1, б. Б НК, твърдят от прокуратурата.

Тази сутрин екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро, за пореден път защити Цветелина Кънева и заяви, че дори тя да има нарушения, те не са такива, че да я държат зад решетките.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?