Следвайте ни

Само в "Марица": Шофьорът от "Прослав" помлян, семейството му търси справедливост

viber icon

Равносметката след снощния брутален челен сблъсък на Околовръстното до пловдивския квартал "Прослав" - помляна кола, с помлян шофьор. Бус навлезе в насрещното и се заби в кола. Веднага на място пристигнаха полиция и линейка. Пострада шофьорът на леката кола "Фолксваген", който е момента е в болница. 

С "Марица" се свърза неговата дъщеря, която е потресена от случилото се и от развоя ба събитията. Ето какво ни написа тя:

"Баща ми се е прибирал от работа по Околовръстното, в посока Прослав, към 21.30 часа. Карал си в лентата с нормална скорост и не щеш ли на неговото платно вижда буса. Инстинктивно, за да избегне удара, завива леко наляво и отсреща виновника завива в същата посока.

И челен удар. Колата на баща ми почти я няма, бил е с колан и единственото, което го е спасили, са еърбеците. Дотук помни, след това е в съзнание в линейката. Полицаите го изкарват и дори са казали, че в цяло чудо, че след такъв удар е останал жив.

В момента е болницата без опасност на живота, но с множество наранявания, предимно с дясна част на тялото. При удара в десния крак се измества ябълката в тазобедрената става и от там счупвания.

Утре предстои операция, дано мине успешно. Освен това е със счупен нос, лявата част на лицето е зашита. Има две спукани ребра и рани по тялото. Виновникът с буса, поне доколкото успях да разбера от няколко обаждания снощи, е бил задържан.

Днес в 11.00 звънях отново, казаха, че вече са го пуснали. Не знам дали му е взета поне книжката. Това е напълно абсурдно. Тестовете за алкохол и наркотици и на двамата са отрицателни, но това основание ли е да е на свобода, за по-малко дори от 24 часа. Адски несериозно. Цялото семейство сме решени да си търсим правата и да има справедливост", категорична е Нина. 

Тя моли с нея да се свържат свидетели на катастрофата. Могат да я потърсят във фейсбук с профил Нина Аризанова.

Както вчера стана ясно, виновният шофьор е заявил, че се е отклонил заради внезапно излязло на пътя животно. 

" Аз лично съм имала такъв случай на въпросното платно, една глутница кучета на пътя, но едва ги видях и в последния момент набих спирачка. Но и не ми е минало през ума да навляза в другата лента и да погубя човек", коментира тя. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Emo

Emo

08.05.2021 | 23:00

Нищо чудно да са се опитали да избегнат някоя от хилядите дубки по пътя и за това да се е получила тази ситуация . Пращал съм сигнали за лошото състояние на пътя , че камиони навлизат в насрещното движение опитвайки се да избегнат някоя дубка и ще стане някоя беля , но нямаше дори и обратна връска , нямаше и реакция . Помня даже как се опитваха да кърпят дубки , но след една седмица започнаха да се отварят на ново ...

Отговори
0 0
Ilidge

Ilidge

07.05.2021 | 16:00

Тони Михайлов... и ти се водиш журналист и гледам има изредени разни постижения като магистърска степен, репортер, водещ... пълен палячо си, един текст не можеш да скалъпиш. "В момента е болницата " <- не си ли четеш словесната диария после? Започваш нов абзац с "И" в "И челен удар", което отделно ако трябва да коментирам е нереално глупаво изречение. Имаш изказа на полуграмотен петокласник.

Отговори
2 0
Владимир

Владимир

08.05.2021 | 13:36

"развоя ба събитията" - разбирам, че б и н са съседни букви на клавиатурата но все пак трябва да има някаква редакция иначе изглежда като не сериозно отношение и това петни репотацията на сайта.

Отговори
0 0
Крипто Фен

Крипто Фен

06.05.2021 | 19:04

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук : WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Отговори
0 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?