Следвайте ни

Само в „Марица“: Алпинисти обрали търговския център в „Кършияка“

viber icon

Крадци с умения на алпинисти са извършили удара в „G център Пловдив“ на бул. „България“, научи „Марица“ от сигурен източник.  Както съобщихме по-рано, тази нощ апаши са влезли в магазините на търговските вериги „Зора“ и „Пепко“, като са задигнали пари и скъпа модерна техника.

Посегателството било установено по време на отварянето на обектите тази сутрин. Първи от обира се втрещили служителите на магазин "Пепко", след което веднага уведомили управителя. Впоследствие и работниците от "Зора" разбрали, че са жертва на ловките крадци.

"Марица" обаче научи, че неизвестните засега бандити са влезли в обектите на търговските вериги в нощта на 1 срещу 2 юни, като са пробили дупка в покрива и през нея са се спуснали с въжета, за да стигнат до плячката. Крадците първо "кацнали" в "Зора", където се насочили към касата. Взломили я и взели парите, оставени вътре. Те обаче не били много, тъй като големият оборот бил прибран в края на работния ден. Затова посегнали и на скъпата техника в магазина. След това влезли в "Пепко", където отново разбили касата и взели средствата, оставени в нея. Общата задигната сума от двата обекта е около 10 бона, а не 5000 лв., каквато беше първоначалната информация.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?