Следвайте ни

Прокуратурата се зае със случая с простреляния бизнесмен в Карлово

viber icon

Окръжната прокуратура в Пловдив разследва случая с простреляния бизнесмен от Карлово Марин Гърдев.  

На 9 май  в дома на търговеца  Кирил Петков са гостували негови познати по повод празненство. Според свидетелски показания, в късните часове бил възпроизведен изстрел, като един от гостите - 50-годишният Марин Гърдев, е пострадал и е бил откаран в болницата с нараняване по лицето и ръката. По случая се разпитват свидетели.

На следващия ден полицейски служители от Карлово извършили претърсване и изземване в дома на 56-годишния Петков. Близо до стопанска постройка е бил намерен пистолет "Макаров", без фабрични номера, който е иззет. Установено е, че той не е притежавал разрешение за оръжие. Задържан е първоначално за 24 часа, след което за 72 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор. Повдигнато му е обвинение за незаконното оръжие. Законът предвижда  затвор от две до осем години.

Назначена е съдебномедицинска експертиза за вида на нанесената телесна повреда, както и балистична, която да установи с какво оръжие е произведен изстрелът.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?