Следвайте ни

Нова присъда за полицейския шеф в Пловдив, покривал ало измамници

viber icon

Апелативният съд в Пловдив постанови нова осъдителна присъда срещу дългогодишния полицейски служител - началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето районно полицейско управление Стоян Павлов. Магистратите отмениха оправдателната присъда на Пловдивския окръжен съд спрямо него. Сега освен за взимане на подкуп, Павлов е признат за виновен и за това, че като длъжностно лице се е възползвал от своето служебно положение с цел да набави за себе си противозаконно облага – пари на стойност 300 лева.

Съдът наложи едно общо най-тежко наказание на бившия полицай измежду наложените му за противозаконно облага и вещно укривателство в размер на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което беше отложено с изпитателен срок от 3 години.

Делото в Апелативен съд е образувано по протест на Окръжната прокуратура срещу присъда на Окръжния съд и по жалба на Павлов срещу наказанието му от 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Полицейският служигтел е бил оправдан от Окръжен съд по обвинението за това, че като длъжностно лице се е възползва от служебното си положение,  за да набави за себе си противозаконно облага от 300 лева.

Присъдата на Апелативния съд не е окончателна и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от датата на обявяването й.

Бившият полицейски началник беше задържан през октомври 2017 година от служители на Вътрешна сигурност след серия телефонни измами в Пловдив и региона. До заместник-шефа на Трето районно управление разследващите стигнаха след използване на СРС-та. В разговорите между Павлов и замесените в конкретния случай ало-мошеници те са го наричали "шефе". 300 лева подкуп за полицейски чадър е взел Стоян Павлов от измамниците при случай, в който възрастна жена в града под тепетата е завлечена с 1300 лв. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?