Следвайте ни

Новата мода в Пловдив: Блъсни колата и бягай!

viber icon

Независимо дали зад волана стои мъж или жена, бягството след причинена катастрофа или щета по колата на друг шофьор е престъпление. Джигитът зад волана, обаче, отговаря за него само ако бъде хванат. Тогава законът е категоричен – до 6 месеца без книжка и солена глоба. 

Темата с бягството след причинена щета става все по-актуална в града под тепетата. Щастливци ще се окажат жертвите, ако в района, в който са им блъснали колата, има камери за видеонаблюдение, или поне свидетел. 

В последните няколко месеца социалните мрежи преливат от сигнали, в които шофьори търсят съдействие за откриването на джигитите, избягали от местопрестъплението, или се обръщат директно към тях, надявайки да се припознаят в написаното и да признаят вина. 

Последният случай датира от вчера. Мерцедесът на пловдивчанка е с потрошена броня, след като някой, все още неизвестен, е направил каскада и се е изпарил. 

„Дори е нямал доблестта да остави телефонния си номер след постъпката си! Ако някой познава собственика на автомобила,нека да му предаде,че на входа има камера,която записва всичко. Мисля че е по-добре да се разберем,без да намесваме органите на реда!“, призовава тя. 

Друга жертва на подобна джигитска проява споделя, че й се случило същото преди месец. „Не се замислят, че камерите ще им объркат "бягството". Аман от тарикати!“, пише тя. 

В крайна сметка джигитите и пострадалите шофьори си играят на „Хвани ме, ако можеш“, а съвестните, които ще признаят вина и ще искат да се реваншират, се броят на пръстите на едната ръка. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Захариев

Захариев

03.03.2021 | 16:35

Явно е мода някаква. Но аз преди няколко дена намерих бележка под чистачката на колата на жена ми. Човека застъргал бронята. Нищо, само боя. Но си оставил телефона. Обадих му се, благодарих му, че е постъпил достойно. Претенции нямам.

Отговори
15 0
Пурко

Пурко

03.03.2021 | 14:38

Кога камерите се считат за доказателство и кога не?

Отговори
11 4
Дуков

Дуков

03.03.2021 | 16:07

Когато снощи чуках майкати нещастник!Затваряй си плювалника че вони от километри!Търмък!

Отговори
3 14
До Дуков

До Дуков

03.03.2021 | 19:05

Дупето ли те сърби ?

Отговори
6 2
важат за мене

важат за мене

04.03.2021 | 02:52

че ще ти счупя аз зъбите, пък ти ми счупи бронята !

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?