Следвайте ни

Най-сетне! Рязък спад на битовата престъпност в Пловдивско

viber icon

От началото на годината в Пловдив и региона са извършени множество специализирани полицейски операции по линия на битовата престъпност. Те доведоха до резултат и той е, че тази престъпност рязко е спаднала, заяви на брифинг районният прокурор на град Пловдив Чавдар Грошев. 

Вследствие на специализираните операции са образувани досъдебни и бързи производства за кражби, грабежи, за незаконно притежание на оръжие, за незаконна търговия с тютюневи изделия и други безакцизни стоки, също за незаконен добив на дървесина. 

„По тези образувани досъдебни производства има резултат - всички тежки прстъпления са разкрити, а извършителите са задържани. Както каза главният прокурор Иван Гешев, до края на годината трябва да направим така, че чувствително да намалее битовата престъпност в страната. Ние полагаме изключителни усилия в тази посока и ще продължим да го правим“, отсече Грошев. 

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев коментира, че намаляването на битовата престъпност в Пловдив и региона се дължи на съвместните действия на униформените и на прокуратурата. 

„Насочили сме нашите усилия не само в големите градове, а и в най отдалечените населени места, защото там има самотно живеещи възрастни хора, които попадат под ударите на престъпниците“, посочи той. 

Шефът на пловдивската полиция даде пример за успехите по линия на битовата престъпност. В периода от 11 февруари до 1 юни 2019 година на територията на село Белозем са регистрирани 5 престъпления, които не са разкрити. След провеждането на специализирана полицейска операция на 11 февруари тази година, няма регистрирани извършени престъпления. 

Следващата специализирана полицейска операция по линия на битовата престъпност под надзора на прокуратурата е била на 26 февруари на територията на Кричим, Перущица, в селата Три водици и Йоаким Груево. За минал период престъпленията там са били 12, като от тях само 3 разкрити. След специализираната операция има 5 извършени престъпления, като и петте са разкрити. 

На 6 април е проведена акция срешу битовата престъпност на територията на селата Трилистник, Рогош и Скутаре. В минал период там има 6 извършени престъпления, а след акцията – няма регистрирани такива. 

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?