Следвайте ни

Лоши новини за тираджията под карантина, обикалял Пловдив

viber icon

Пловдивската Районна прокуратура подхвана 63-годишен тираджия  за неспазване на задължителна карантина след като се е завърнал от чужбина. При влизането на мъжа с камиона в България преди няколко дни му било направено предписание от РЗИ за задължителна  карантина. На 22 март обаче той бил спрян за проверка от полицейски служители на контролно-пропускателен пункт в кв. Коматево.

Водачът обяснил, че се бил върнал от чужбина и отивал да разтоварва стоката от камиона. Полицейските служители го отвели до жилището му и съставили предупредителен протокол да не го напуска в определения срок.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?