Следвайте ни

КАТ и СПС влязоха в Раковски, вижте резултата

viber icon

За времето от 9.00 ч.  на 11 януари до 2.00 ч. на 12 януари се проведе специализирана полицейска операция по линия контрол на пътното движение на територията на РУ Раковски, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Служители на Специализирани полицейски сили и Пътна полиция са проверили 183 лица и 132 автомобила. Констатирани са 79 нарушения по закона за движение по пътищата. Проверяващите са съставили 37 акта и 24 фиша.  

На шестима от пътниците в автомобилите са съставени актове по Закона за българските документи за самоличност. Заснети с камера за превишена скорост са 40 автомобила, като най-високата отчетена скорост над допустимата за движение в населено място е била 115 км.ч.

В рамките на операцията  са установени  6-ма водачи, които не са платили глобите си от предишни нарушения.  12 от шофьорите са били без поставен обезопасителен колан.  При един от водачите направената алкохолна проба е отчела 1.68 промила.  

Два от проверените автомобили са били технически неизправни, 3 без сключена застраховка Гражданска отговорност, а 5  МПС са нямали годишен технически преглед. В хода на операцията са установени 2 автомобила със затъмнени предни стъкла, 2 без необходимото техническо  оборудване - пожарогасител и аптечка, а един от автомобилите проверяващите са  спрели от движение.

Един от водачите е  санкциониран за използване на мобилен телефон по време на движение. Съставен е и един акт за липса на детско столче.

Друг водач на МПС е бил санкциониран и за това, че не е спрял на подаден светлинен и звуков сигнал и се е опитал да осуети проверката. Съставени са  още 30 акта за други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Иван

12.01.2020 | 14:37
1 0

Здравейте! Искам да попитам при 0.5% промила алкохол измерен.За нарушение ли се счита? Или нормата е до 0.49%. промила включително?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?