Следвайте ни

Измама с горива край Пловдив! Разкриха бензиностанция-призрак

viber icon

Разкриха бензиностанция-призрак в Калековец.

Служители на РУ Труд,  отдел "Икономическа полиция" , дирекция " Фискален контрол" на НАП и Български институт по метрология са извършили съвместна проверка в търговски обект за продажба на горива на територията на  село Калековец. 

В хода на проверката е установено, че две от колонките за зареждане на газ и бензин, разположени в обекта имат допълнително монтиран  електронен блок,  който блокира подаването на информация. Колонките не били пломбирани и съответно не били свързани към системата на НАП. По този начин търговецът не е отчитал количеството на реалните продажби, както и преминалото през колонките количество гориво.

С действията си 35- годишният собственик е укривал своите обороти и е избегнал облагането с данъци. Проверката продължава с оглед установяване на количествата гориво находящи се в резервоарите на обекта.

На място е извикан и мобилен екип на пловдивската  митница, който ще провери документите за произхода и качеството на предлаганото в обекта гориво.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПИЧАГА

ПИЧАГА

22.10.2020 | 13:44

Има още една преди овощарския институт !

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?