Следвайте ни

Екшън в Пловдив: Дама без маска псува полицай, плаща му обезщетение

viber icon

Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от проверяващия униформен. Преди дни магистратите са отсъдили буйната дама да му изплати 500 лв. обезщетение за нанесените обиди. 

Историята датира отпреди повече от година. Към 15.30 часа на 13 април 2020-а служители на реда забелязали в парковото пространство зад блок мъж и жена, които се наливали с алкохол. Дамата била без предпазна маска, с което нарушавала действащите мерки срещу разпространението на коронавируса. Полицаите се приближили и се представили. Попитали дамата защо няма маска на лицето си. След този въпрос екшънът започнал. 

Тя им отвърнала лаконично, че е останала вкъщи, като продължила спокойно да си пийва. Униформените пожелали да се легитимира, за да й наложат санкция. В резултат на това и поради въздействието на алкохола, жената станала агресивна и започнала да ги ругае на висок глас. Редували се цинизъм след цинизъм. Въпреки този отпор ѝ било обяснено, че ще й бъде съставен акт. Оказало се обаче, че дамата не носи какъвто и да е документ за самоличност и че личната й карта също била останала у дома, което само по себе си е нарушение.

Униформените я предупредили, че ако продължи с вулгарното си поведение, ще трябва да я арестуват. Но тя нямала спирачки – псувала и обиждала наред. Дори звъннала по телефона на приятелка и обяснявала, отново с обиди, че искат да я глобят. 

Служителите на реда стиснали зъби и отправили последно предупреждение към пловдивчанката да се държи възпитано. Тя заявила: „Нищо не съм ви направила, не съм ви ударила“ и многократно псувала. Станала по-агресивна, като освен с вербални нападки, тя се опитвала да предизвика единия полицай. Нарочно се приближила твърде близо до него, за да демонстрира, че не спазва мерките. Бил повикан патрул, но тя не се усмирила. Отказала доброволно да се качи в полицейската кола  и се наложило да й поставят белезници.

Единият от двамата полицейски служители, който понесъл повечето обиди и вулгаризми, потърсил правата си в съда. Твърди, че понесъл обиди, които били несъвместими изобщо с нормалното общуване, та камо ли като отношение на проверявано лице към проверяващ го орган. 

В крайна сметка преди няколко дни магистратите отсъдили въпросното обезщетение в размер на 500 лв. в негова полза. Решението не подлежи на обжалване. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Точния човек

Точния човек

04.05.2021 | 21:50

Тони, следващия път напиши назидателна статия за някой, който го заслужава. Знам, че можеш. Давай, Тони!

Отговори
6 1
То тя не го е обидила Природата се е подиграла с него

То тя не го е обидила Природата се е подиграла с него

04.05.2021 | 19:38

Аз ще му дам на тъпия пъдар 6 000 ама да пие през маската ракия Ако не може един як кол в г......за Я няма да си цапам уя с насрани пъдарски гъ....зове

Отговори
10 21
То е ясно

То е ясно

04.05.2021 | 21:58

Че си маймуна,ама явно и на кол си се нанизвал у ти е харесало!Ха, ха, ха!!!

Отговори
6 6
Поредната

Поредната

04.05.2021 | 19:25

гласоподавателка на Слави

Отговори
16 11
Питам,

Питам,

04.05.2021 | 18:57

защо някой униформен тарикат не спре жипката и да поиска от водача на МПС-то личната карта шофьорската книжка? В селото където живея един такъв униформен палячо направи акт на човек на 93 год защото не си носил ЛК. Голям геройзъм,нали.

Отговори
23 16
Ха, ха,ха

Ха, ха,ха

04.05.2021 | 22:02

От кой цирк си,г л у п а к о?!!?

Отговори
2 9
Smqh be brat

Smqh be brat

04.05.2021 | 17:39

Uniformeniq si tarsel pravata v sada kat alo molq gospojato tazi me napsuva. Nishto majko v uniformeniq brat.

Отговори
9 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?