Следвайте ни

Екшън край Хисаря, бандит заплаши пастир с белезници

viber icon

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден П.П., на 42 г., за това, че на 24 септември 2019 г., в гр. Хисар, обл. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – ключове и ключодържател, от владението на другиго – 63-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата със защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на П.П. е наложено наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. 

Обвиняемият П.П. работел като пастир. На 24 септември 2019 г. бил извадил на паша животните в местност в землището на гр. Хисаря. Наблизо минавала река, където имало тръба с течаща минерална вода. По това време пострадалият мъж отишъл там да се къпе. Докато бил във водата, П.П. го заплашил с нож и поискал 50 лева. След това показал белезници, които носел и го предупредил, че ако не ги даде, ще го върже, ще му отреже главата и ще я хвърли в реката.  

Пострадалият казал, че не носи пари. След като излязъл от водата, той показал раницата си и дрехите. П.П. пребъркал джобовете му и намерил в тях само ключове и ключодържател, които взел и си тръгнал. По- късно е установен и задържан от полицейските служители.  

Определението на съда е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?