Следвайте ни

Оставиха в ареста Менду, той се похвали в съда, че плащал по 13 бона данъци

viber icon

Лихварят Стефан Асенов - Менду, неговият по-малък брат Асен Асенов и приятелката му Катя Симеонова остават за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Пловдив като прие аргументите на прокуратурата.

От държавното обвинение изтъкнаха, че ромският бос трябва да остане за постоянно в ареста, защото длъжниците му се боят от него. Още в Икономическа полиция той е започнал да заплашва свидетеля Камберов, който е дал показания. Освен това Менду и приятелката му Катя имали къща и сметка в Одрин и можели да се укрият там. 

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са съпричастни с престъпленията, за които са им  повдигнати обвинения.

49-годишният Стефан Асенов е обвинен за лихварство, данъчни престъпления, пране на пари и склоняване към проституция. Брат му Асен ще отговаря за предоставяне на помещения за полови сношения и блудствени действия и като помагач в прането на пари.

Като обвиняема за пране на пари е привлечена 43- годишната Катя Симеонова., която е живяла на съпружески начала с Менду.  

За тези престъпления Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.
Според съда при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност тримата обвиняеми да се укрият, но съществува опасност да извършат престъпление.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 2 юни.

Заседанието започна с един час закъснение, защото адвокатите на ромската фамилия поискаха време, за да се запознаят с документите по делото. Атанас Атанасов е защитник на Стефан Асенов, Щерю Царев - на Катя Симеонова, а Константин Дафчев е адвокат на Асен Асенов

Адвокатът на Менду каза, че няма никакви докаателства за извършените от него престъпления. Имало няколко свидетели, които обаче не са очевидци, а само били чували за деянията му. Не било ясно кои са тези 50 лица, взели кредити и как е формирана сумата от 800 000 лв, за която прокуратурата твърди че са спечелени. 

Самият Стефан Асенов пък гордо обясни,  че всяка година е плащал по 12-13 хиляди лева данъци. Той отрече и да е собственик на хотел "Мерита" край магистрала "Тракия", който се оказа, че действа като бардак, а в него бяха заловени седем проститутки. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?