Следвайте ни

Бойко Рашков: Какво правят машини за гласуване в дирекции на полицията?

viber icon

"Какво правят машини за гласуване в дирекции на полицията в страната? Аз лично съм поставил този въпрос още в първия ден, след като разбрах, че има такива устройства оставени там. Веднага се усъмних в мотивите за това, във връзка с възможността з авъздействие върху тези машини и тяхното евентуално манипулиране. Твърдението, че те не били сертифицирани подсилват тези мои съмнения". Това каза в Пловдив служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод 89-те машини, останали в различни полицейски дирекции в страната след провеждането на изборите на 4 април. 

"За мен е неясно защо са там, а останалите, които са били по места в избирателни райони, са прибрани в столицата и се охраняват. В момента изясняваме този въпрос с ЦИК. В Пловдивско също има оставени машини. Само в Кюстендил въпросът е поставен в прокуратурата. В следващите дни ще взема необходимите мерки машините да бъдат прибрани в София и да бъдат проверени. Ще се изпозлват в изборите само тогава, когато имаме експертно становище за тяхната годност и сигурност, че няма да бъдат използвани за манипулация", подчерта Бойко Рашков.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

РАШКОВ,ЗАДАВАШ СИ НЕ ВЪПРОСИ , А ОТГОВОРИ

РАШКОВ,ЗАДАВАШ СИ НЕ ВЪПРОСИ , А ОТГОВОРИ

21.05.2021 | 07:51

КАК КАКВО ПРАВИЛИ ТЕЗИ ИЗБОРНИ МАШИНИ В ПОДЕЛЕНИЯ НА МВР??? РАЗБИРА СЕ ,СЕ ГОТВЯТ ЗА СТАНДАРТНАТА ПРОЦЕДУРА НА ГЕРБ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ -ТЯХНОТО ФАЛШИФИЦИРАНЕ.ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПИТАТ ИВАН ТОТЕВ (МАМИНИЯ)ДАНИ(ЗДРАВКА) КАНАЗИРЕВА(КЛИНЧАРОВА) ,ДОКАЗАНИЯ ДОНОСНИК ОТ ДС СТЕФАН ДЕДЕВ ,ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ(УХОТА) ВСЕ ИЗТЪКНАТИ ИЗБОРНИ ИЗМАМНИЦИ И НАЙ-ПОТЪРПЕВШИЯТ ОТ ИЗБОРНИТЕ ИЗМАМИ НА ГЕРБ В СТРАНАТА,СЛАВЧО АТАНАСОВ.

Отговори
6 0
Сигурно

Сигурно

21.05.2021 | 07:50

Настройват ги по "правилния" начин - да "отчитат" на др Буда и "патриотите"...

Отговори
6 0
Как какво правят в МВР

Как какво правят в МВР

20.05.2021 | 20:46

ГеРОБ ги подготвя за 11 ти, иначе гласове от къде

Отговори
15 2
Ковидчо:

Ковидчо:

20.05.2021 | 20:06

Абе къде изчезнахте "стожерите" на ГЕРБерастлъка - сигур` бършете сълзите (или друго) на Боко, който между другото също не се мярка напоследък?

Отговори
13 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?