Следвайте ни

45-годишен отвлече жена, заплаши я с брадва и я изнасили СНИМКИ

viber icon

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу  мъж за извършено отвличане и изнасилване. 45-годишният Пеньо Мангъров, по прякор Чешкия, е обвинен за това, че на 6 януари 2019 г., в  Пловдив, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления, е отвлякъл 29-годишна, и за това, че на същоя ден  в къща в  София, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления, се е съвкупил с жертвата си, като я принудил към това със .

По делото е установено, че Мангъров се запознал в социалните мрежи с пострадалата жена. Той настоявал да се срещне с нея, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути. На горепосочената дата, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил в посока София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му в столицата, я заплашил и изнасилил. За да си изгради „алиби“ Пеньо Мангъров, на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на жената да се държи приятелски с него.

Спрямо обвиняемия Мангъров е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, като към настоящия момент той се намира в затвора. Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?