Следвайте ни

12 години затвор за Мариана, заклала спътника си на Еньовден

viber icon

Пловдивският окръжен съд не се поколеба и постанови тежка присъда за 47-годишната Мариана Пейкова, която наръга и уби своя партньор Йордан Иванов. Убийцата ще лежи в затвора 12 години, при първоначален строг режим.

Според съдебномедицинската експертиза механизмът на извършване на престъплението е от удар с нож в областта на коремната кухина на 56-годишния спътник на Мариана. С оглед на събраните доказателства по делото не се установява подсъдимата да е нанесла прободно-порезните рани при неизбежна отбрана, както твърди. 

Като смекчаващи вината обстоятелства са отчетени чистото съдебно минало, влошеното здравословно състояние, както и частичните самопризнания, направени от подсъдимата. Като отегчаващи вината обстоятелства съдът отчете лошите характеристични данни на подсъдимата, както и обстоятелството, че деянието е извършено след  употреба на  алкохол.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Убийството стана на 24 юни в дома на мъжа, с когото Пейкова делила едно легло повече от 16 години. По време на инцидента двамата били мъртвопияни - погълнали над 2 литра чист спирт от аптеката, а след това и бира. Почти всекидневие били пиянските скандали между двамата. Така било и в злополучната нощ. Мариана твърди, че Йордан й нанесъл кроше, а тя грабнала ножа и го наръгала в корема отбранявайки се. Острието проникнало на 14 см дълбочина и срязало важен кръвоносен съд. 

При разпитите Мариана призна, че е автор на деянието. 

Двамата с Йордан са имали дете, но поради алкохолната им зависимост то било дадено за осиновяване. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?