Следвайте ни

Здравко Димитров открива многоетажен паркинг за 150 коли

viber icon

Първият общински  многоетажен паркинг в Пловдив, който се намира на ул. "Орфей" в  "Западен", ще бъде официално открит днес, а лентата ще прережат кметовете на Пловдив и на района  Здравко Димитров и  Димитър Колев. Сградата на четири етажа до мастодонта "Корона" е завършена в началото на тази година.  Разполага с места за 150 автомобила и вече има 45 абонати. 

Първият етаж е отреден за търговски обекти, а горните три - за коли.  На паркинга може да се спира и почасово, обясни директорът на общинското предприятие. Абонати плащат по 50 лева на месец, а един час престой струва левче. Тарифата е утвърдена с решение на Общинския съвет.  

Шофьорите преминават през електронната бариера, която може да разчита регистрационните номера на абонатите, тъй като на входа и изхода са монтирани видеокамери, обясни Калакунов.   Паркингът е оборудван с ПОС терминал.  При почасово паркиране се плаща на изхода на бариерата, след като на входа си взел картонче. Терминалът отчита колко време си престоял в гаража. Ако се таксуваш с монети, трябва да имаш по 50 ст., един лев или два лева. Задължително след плащането трябва да потвърдиш как е извършено - с карта или кеш.

Сградата е проектирана така, че може да бъде надстроена с още два етажа ако възникне необходимост и има пари в  общинския бюджет. Паркингът е даден за управление на "Паркиране и репатриране", а  трите помещения, предназначени за два магазина и кафене ще бъдат обявени на търг под наем от районното кметство. 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

д-р Шенчев

д-р Шенчев

03.06.2020 | 10:03

Този паркинг е една от мошенгиите на Тотев от края на мандата му. Построиха го до комплекс Корона, който е частен, но петте милиона са общински. Цената е като всичките инфраструктури на Тотев - безумно скъпа, за да има много за крадене. Ако днес Зико се изтъпани да открива и да реже ленти, значи е съучастник! Толкова е просто и ясно! Ако е честен, кметът няма да отиде и така ще даде знак на обществото. Ама не.

Отговори
2 1
Дани

Дани

03.06.2020 | 09:55

И какво стана сега постройхме с общинска пара паркинг за обитателите на частните мастодонти наоколо.

Отговори
2 1
Корупция

Корупция

03.06.2020 | 09:50

Кметът вместо да открива тая далавера на Тотев, да направи елементарна сметка - 5 милиона, като се разделят на 150 места - едно място струва над 20 000 лева!?! Найс, а? Къде е съвестта ти, Зико? Меката топлина ли те нагря?

Отговори
1 1
Даню

Даню

03.06.2020 | 09:47

Ха ха, добре казано - Картела "Ам-Ам". Могъща сила е това лапането - Задругата на трапезата. Те управляват Пловдив, с едно изключение - Славчо Атанасов. Както каза Гергов преди време: "Славчо не е лошо момче, но с него не можеш да се разбереш. Виж, с Иван добре се разбираме!" Така е, Славчо не им даде да крадат, затова го спукаха от проверки и ревизии - 198 на брой. Но нямаше какво да намерят. На Тотев две ревизии му направиха и веднага влезе в Специализирания съд. Представете си какво ще стане, ако проверките са сериозни, а не само плахи опити. А Зико нищо няма да направи, защото той е част от тяхната игра. Политическият картел в Пловдив си го инсталираха за кмет, защото е малодушен, безволев и послушен. Кражбата продължава.

Отговори
2 1
полк. Ставрев

полк. Ставрев

03.06.2020 | 09:09

Нима не разбирате какво става? Излъгаха ни отново. Уж Зико и Тотев бяха врагове, уж имало борба между тях, а всичко е било инсценировка. За да се запази лапачката и кражбата. Просто подмениха марионетката. Останалото зад кулисите си е същото. Чак ме хваща яд, че не гласувах за Славчо Атанасов, ама се подлъгах по измислиците на Зико. Честен бил и почтен - дрън-дрън. Всичко вече изчиза наяве. Поредната схема за крадене, която Бойко ни натресе от София. Защото герберите сами срещу Атанасов не могат, тука събират съюзници, всички се изправят срещу него и така удържат града, но винаги им трябва някоя голяма измама, като Данкината например. И с нейна помощ грабежите продължават.

Отговори
5 1
Пенчев

Пенчев

03.06.2020 | 09:02

Няма ревизия, нямаааа. Всичко е било схема, от самото начало. Зико е една фалшификация, както беше избран с измама, така и ще управлява. Ето, вече започна да замазва на Тотев кражбите, а уж съвестта му е началник и нямаше да прикрива нищо. Точно обратното прави. Политическият картел затова го направи кмет. Нарочно го избраха - леко глуповат, малко тъпичък, но най-важното е, че е лесно манипулируем и напълно управляем. Вече замазва кражбата в транспорта с испанците, сега ще замаже и този неизплатим паркинг, утре ще е нещо друго. Политическият картел ще си щрака с пръсти и ще си прибира парите, това е схемата - Бойко, Тотев, Менда, Гергов, Каназирева, Търев, Титюци и Бидони и мургавите братя от Столипиново. А най-отпред парцалената кукла Зикича.

Отговори
7 1
КЪДЕ Е РЕВИЗИЯТА ТЬПАКО ЗИКО????

КЪДЕ Е РЕВИЗИЯТА ТЬПАКО ЗИКО????

03.06.2020 | 08:06

Тоя мисир зико е виновен за всичко.Ако беше направил пълна ревизия на тотю,както предизборно обеща,тоя крадец ще трябва да лежи600години в затвора.Трябваше да гласуваме за Славчо

Отговори
7 3
МЕГА КРАДЕЦА НА ВЕКА

МЕГА КРАДЕЦА НА ВЕКА

03.06.2020 | 07:59

Ха-ха,маминия успешем кмет?Ей трол не го казвай публично,че кютек ще ядеш.Тоя ли е успешен кмет, който докара Пловдив до фалит с над 80 милиона дългове,направи данъците отнай-ниските в БГ до най -високите в Бг. Превърна се в олигарх на наш гръб.То не бяха хотели, къщи, хасиенди,сега строи цял квартал на пъпа на града.Засега има чадър, но влизането му в затвора е неизбежно.

Отговори
7 2
Математика

Математика

03.06.2020 | 07:53

150 коли по 5о лева на месец е 7500 лева приход, за една година са 90 000 лева приход (не вадим никакви средства за амортизация и поддръжка, заплатки и т.н.). За 10 години ще са изкарани 900 000 лева.За паркинга похарчихме около 5 милиона общински пари ( включително и мои, и ваши). Т.те. за да се изплати паркинга ще са необходими 60 години, без допълнителните харчове, при условие , че е нон стоп пълен.Тотална ( Тотева) глупост.

Отговори
12 1
dii

dii

03.06.2020 | 09:10

Браво ! Това е правилния подход, да се смята икономическия ефект.. Иначе ще стане като многоетажния паркинг в панаира - вечно празен. В случая някой взе пари за да построи с общински пари паркинг на частен блок (Корона) и после вероятно е взел комисионна от строителя, така че, направил е дубъл.

Отговори
4 1
Анатема за крадеца

Анатема за крадеца

03.06.2020 | 09:44

Комисиона от строителя е над 30 процента. И аз искам да строя с общински пари

Отговори
4 1
Тотев е по успешен кмет

Тотев е по успешен кмет

03.06.2020 | 07:12

Добре, че Тотев го направи, та Здравко да го открие, както всичко до момента. Здравко просто довършва третия мандат на Тотев

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?