Следвайте ни

Здравко Димитров: Няма да позволим построяването на небостъргачи в парк

viber icon

"Няма да позволя да бъдат построени небостъргачи в парк", категоричен бе Здравко Димитров. Кметът заяви това по повод намеренията за строителство в парка зад хотел "Санкт Петербург". По думите му било немислимо да се застрояват и без това малкото зелени   площи в града. Въпреки това подчерта, че решението е в ръцете на съда.

"От едната страна имаме зелена площ, а от другата — нотариален акт. Жителите искат да бъде парк. Искахме да го окосим, пратих хора да говорят със собствениците, които отказаха и заявиха, че те щели да си го косят. Ако не го направят ще бъдат глобени. Нормално е като е частна собственост, да се грижат за него", добави Димитров.

Сагата с терена се точи от години. Заведено е дело  от собственика на имота Байрам Солак. Той обжалва отказа на Община Пловдив  за застрояване на част от неговия терен. Целият парк е 16 дка, а строителството е предвидено върху 6 дка.  Останалата територия  си остава парк.

В същото време активистите, начело с Асен Костов, обаче искат повече гаранции и са против строителството.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Архитект

Архитект

03.06.2020 | 11:40

Мдам, Тотев строи цял квартал в Каменица, Зико ще вдигне пък небостъргач. Няма да се излага, я.

Отговори
2 3
Манчев

Манчев

03.06.2020 | 11:37

Лъже, не го слушайте. Далаверата там е на Гергов и Зико ще му я прокара, все пак благодарение на него и герговата храненица Данка стана кмет. Трябва да им се отплаща сега. Политическият картел в действие.

Отговори
1 5
Пинчев

Пинчев

03.06.2020 | 11:34

Ха ха. Няма да допуснеш строеж, както направи ревизия на Тотев.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?