Следвайте ни

Завършват новия паркинг в Пловдив на мястото на ТЕЛК

viber icon

Новият паркинг на ул. „Четвърти януари” почти изцяло е завършен, видя репортерът на „Марица”. На мястото на съборената сграда на ТЕЛК, където  доскоро се спираше   в дупки и кал, ще могат да паркират 150 коли, каза кметът на район „Централен” Георги Стаменов.  Теренът е изчистен и  насипан с трошен камък, монтирани са електрически стълбове и лампи.  В районната администрация  са решили да не слагат асфалтова настилка, защото в същия парцел до Хуманитарна гимназия е предвидено в бъдеще изграждане на многоетажен паркинг. 

Предстои да бъде поставена ажурна ограда, след което ще предадем обекта за стопанисване на общинското предприятие „Паркиране и репатриране”, обясни Стаменов. Това означава, че престоят ще бъде платен по тарифите, приети от Общинския съвет. На общинските паркинги в центъра таксата е два лева на час. Районният кмет обаче допълни, че има голям интерес към абонамент  както от фирмите, чиито офиси се намират в тази зона, така и от живеещите в квартала. 

Многоетажен паркинг ще се строи, когато Община Пловдив разполага с достатъчно средства. Проектирането му започна преди две години, а в новия кметски мандат беше взето решение за актуализация на проекта с цел да се запази пешеходната зона, без да се влиза в територията на гимназията. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?