Следвайте ни

ВиК с негласен режим: Водата - по булеварда, чешмите през ден сухи

viber icon

На нас в "Южен" не ни трябва режим на водата като в Перник. Ние вече свикнахме чешмите да са сухи през деня, а водата да я газим по булеварда, отсича философски пенсионерът Иван Димитров, който живее в един от блоковете на бул. "Александър Стамболийски". 

Заради непрекъснатите аварии по тръбите кварталът е в негласен сух режим. Миналата седмица водата спирала през ден, а тази - всеки ден. По-възрастните хора в района си спомнят за режима на тока от времето на соца, когато целият град беше като дискотека. "Тогава поне ни казваха в кой график сме и кога лампите ще угаснат. Сега просто спират водата и като се обадиш на телефона за аварии, ти казват - в сайта пише. Да, ама пише, че няма вода, което и сами виждаме. Никой обаче не ти обяснява кога ще се свърши с тези аварии", казва г-н Димитров. Чуди се как ще издържат тръбите, след като в блоковете отсреща се нанесат новите обитатели. Според него и сега по високите етажи няма налягане и не му се мисли как от ВиК ще осигурят дебит за още няколкостотин жилища.   

Поредната блокада на бул. „Александър Стамболийски” заради ВиК авария продължава втори ден. Този път пробивът е на магистралния водопровод. Работниците от ВиК ЕООД  приключиха около 15 часа вчера кърпенето на 60-годишната тръба до комплекс "Южен полъх".

Ако тръбите устискат през уикенда, клетият булевард ще се  разкопава отново в понеделник. Този път заради течове в участъка  между ул. "Димитър Талев" и "Стефан Стамболов". Вади на крайната лента вдясно имаше от сутринта, все едно насред зимата беше минала миячна машина на "Чистота". 

В общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" ще решават заедно със специалистите от ВиК дали да бъде спряно движението в двете платна, или само от едната страна.  

Двудневен хаос изживяха хората, които минават по бул. "Александър Стамболийски", докато  майсторите запушат пробива. Повредите бяха тежки, в два участъка - един до друг, но нашите екипи направиха всичко възможно, за да не се за бавим, коментира за "Марица" главният инженер на ВиК ЕООД  Антон Гълъбов.  

Двете платна между  ул. „Болград”  до ул. „Околчица“ бяха затворени  сутринта в сряда с уверението от ВиК ЕООД, че ремонтът ще бъде завършен до 16 часа в същия ден и трафикът ще се възстанови.  Оказа се обаче, че тръбата гръмна и на друго място, в близката отсечка, в резултат на което се наложи вчера отново да се спре трафикът. 

Два дни лудница ни идва в повече, гневно коментира един от шофьорите на автобус № 1, който отново беше принуден да върти волана по обиколния маршрут. Пътниците, които чакат на спирката до комплекс „Южен полъх”, бяха  изненадани, след като вместо да се качат на  автобус, трябваше да газят пеша по наводнения тротоар.  

Леките коли бяха пуснати да минават в една колона в посока Коматевско шосе. Тя се точеше, лавирайки между строителните машини, а тапите започваха от кръстовището с ул. "Стефан Стамболов". И на нас не ни е леко, почти всяка седмица сме на този булевард, споделиха работниците, които часове наред отстраняваха повредата, нагазили в кална вода.    

 

 

 

.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?