Следвайте ни

Вижте как се погрижиха за чакащите за антигенен тест в Онкото

viber icon

От близо месец онкодиспансерът в Пловдив прави бързи антигенни тестове за коронавирус на всички пациенти, които постъпват в здравното заведение. Целта е заразените да се изолират от останалите болни още преди да бъдат приети и не се допуска разпространение на вируса вътре в болницата.

След недоволство на пациенти, че стоят с часове пред караваната на студа, вече пред пункта за взимане на проби е обособен навес. 

В анонимен сигнал в началото на януари, изпратен до РЗИ –Пловдив, община Пловдив и здравното министерство, се алармираше, че за ред за теста се чака поне час и не се спазва дистанция на опашката. Освен това според подателя било рисковано болните, които попадат в рисковата група, да чакат навън предвид понижаването на температурите, дъждовете и снеговалежите. 

Проверка на „Марица“ установи, че струпване на повече хора има в сутрешните часове. По обед пунктът е празен. Според чакащите опашката вървяла бързо. „По-добре е да ни изследват, за да сме спокойни, че докато текат терапиите няма кои да ни зарази. Мисля, че няма проблем, че е навън. Въпреки че е зима, ако сме в затворено помещение и чакаме е по-рисковано да се заразим, ако има положителен човек“, каза онкоболна жена. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?