Следвайте ни

Кристина Агилера и Криско в онлайн фиеста за 1 юни

viber icon

Надпяването на талантите от СУ "Христо Г. Данов" се мести в дигитална среда заради COVID-19

Росица Кирилова ще се вихри до Кристина Агилера и Криско в Детска онлайн фиеста навръх 1 юни, но не истинските. Талантливи деца от вокални групи в пловдивските училища влизат в кожата на идолите си с подръчни средства от домашния гардероб и изпълнявайки техните песни. Над 30 участници в категорията за най-сполучлива имитация вече са пратили своите видеа до организаторите на музикалния празник от СУ „Христо Г. Данов“.

Започнахме подготовка още през януари заедно с Регионалното управление на образованието, разказа директорката Гергана Аврамова. Идеята била празникът за 1 юни да е фестивал на училищните вокални групи. Извънредната ситуация сменила формата и надпяването ще е в понеделник от 11 часа в дигитална среда. Предварително били дадени три възможности за участие ​- по текст на учител да се създаде мелодия и да се изпълни песента, да се изпее хит на любим изпълнител, като се търси максимална прилика в него - ала шоуто „Като две капки вода“, или пък да се реди музикален пъзел за време. Училищата вече са пратили своите записи, които ще се излъчат в понеделник. Над 30 са само „двойниците“ на звезди от голямата сцена. Ще има възможност в реално време „публиката“ пред лаптопа у дома да ги разпознава, а първият ще печели дребна награда.

Първоначално организаторите смятали да срещнат съставите с български композитори. Това сега не може да стане, но пък в 15 часа ще има онлайн сбирка, в която ще се включат и библиотекари, и Разказвачът на приказки.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?