Следвайте ни

700 коли на ден минават през КПП-то до Коматево, всички - с декларации СНИМКИ

viber icon

Между 500 и 700 автомобила на ден минават през всеки пропусквателен пункт по посока Родопската яка от въвеждането на извънредното положение. Има и много тежки камиони, които работят към различни фирми.

Почти всички представят писмени декларации с причините за пътуването си. Все още има граждани, които опитват да минат пунктовете без такива. 

Раздаваме декларации на място и те ги попълват. 5-6 души на ден попълват такъв документ взет от нас. Народът се научи, че не се минава току така, разказват на пункта в Коматево. 

Оттам припомнят, че точка 6 от декларацията гласи, че се носи наказателна отговорност по чл. 355 от НК за попълване на неверни данни. Декларациите се проверяват.

На пункта преглеждат и пътниците от автобусите за Първенец и Храбрино. Не може да се пътува с цел „Туризъм“ - трябва основателна причина да си тръгнал за тези села, казват проверяващите.

През пропусквателния пункт на Овощарския институт минават и много тежки камиони. Там също спират всеки преминаващ и предлагат да попълни декларация, ако няма такава. На него пресмятат, че в обикновен ден проверяват поне 500 коли.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ангел

08.04.2020 | 18:26

Ба нищо не проверяват сега където си искам си карам глупости на търкалета

Отговори
0 1

да бе

08.04.2020 | 14:21

хахаха, как ще ги проверяват?! В София на едно КПП декларациите събирани на ден били багажник, багажник и половина :D

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?