Следвайте ни

Туристи обсадиха Епископска базилика СНИМКИ

viber icon

Епископска базилика все повече се превръща в една от най-посещаваните археологически забележителности на Пловдив. Голяма група туристи пристигна преди обяд да разгледа уникалните цветни мозайки, експонирани в новия музей. С мозайките е бил покрит подът на ранно-християнската църква на Филипопол през 4 - 5 век, а плодовете на усилен труд на археолозите и реставратори идват да разгледат посетители не само от Пловдив, но и от цялата страна.

Заради пандемията няма наплив от чужди туристи, освен индивидуални посещения. За вход се плащат 12 лева, но  ако билети  купува група от няколко души, цената е по 10 лева на човек.

Общинският институт "Старинен Пловдив" поема управлението на Епископска базилика, след като Общинският съвет гласува предложението на кмета Здравко Димитров на сесията на 20 май. 

С решение на предишното правителство за музея се определени 20 щатни служители, с които служителите в  "Старинен Пловдив" стават общо 102-ма.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?