Следвайте ни

Търсят нов шеф на ВиК Пловдив, заплатата е  6100 лева

viber icon

С конкурс търсят нов управител на ВиК Пловдив. Съобщението е качено на страницата на МРРБ, а кандидатури се събират до 27 декември. Настоящият управител на водното дружество Спартак Николов също ще подаде документи, каза за „Марица“ самият той. Спечелилият конкурса ще получи 3-годишен договор за управление. Месечната заплата за тази позиция е фиксирана на 10 минимални работни заплати, става ясно от чл. 33 от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала. Това означава, че ще е не по-малко от 6100 лева. Отделно от това във ВиК има допълнителна бонусна система за постигнати добри резултати на тримесечие, която позволява още 2 минимални работни заплати.

Настоящият договор за управление на Спартак Николов изтича през септември месец 2020 г. Въпреки това обявлението за конкурса е публикувано през ноември. Причината е, че от миналата година със заповед на тогавашния регионален министър Николай Нанков бяха въведени нови правила за провеждане на конкурси за управители и членове на СД на ВиК операторите с цел по-голяма прозрачност. 

Кандидатите за длъжността "управител на ВиК дружество" ще минават голямо сито. Освен подходящ образователен ценз, от тях се изисква и богат професионален опит - най-малко 5 години стаж на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност предоставяне на комунални услуги, или  най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция. Първият етап е подбор по документи, вторият – представяне на концепция за развитието на дружеството за 5-годишен период и трети – събеседване. Това означава, че най-рано през януари ще бъде излъчен победителят в конкурса. 

 
 
 
 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Иван Терзийски

12.12.2019 | 12:10
1 0

Който и да е с изключение на настоящия, доказано не направил нищо по въпроса, трябва да реши два основни въпроса. Първия въпрос е загобите на вода по мрежата и некачественните постоянните ремонти ,на едни и същи места в Пловдив. Втория въпрос ,е свързан с кражбата на вода и неплащането на употребена такава,от недобросъвестни граждани. Сега закона дава право на ВИК да начислява загубите по мрежата и кражбите на сметката на плащащите си стриктно задълженията граждани на Пловдив, затова никой не решава тези проблеми, защото не е заинтерисован финансово. Поне започнаха в голямата си част от ВИК, да съгласуват инвестиционната си програма, с тази на Община Пловдив и ЕВН, че по малко разкопки да има в града.

Споор

10.12.2019 | 15:36
0 0

Кой е мистър 30% ?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?