Следвайте ни

Свежи попълнения в екипа на Пловдивския окръжен съд

viber icon

Три дами официално встъпиха в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Пловдив. Съдиите Мария Шишкова, Миглена Площакова и Николинка Цветкова бяха избрани на поста на 13 октомври от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. С встъпването им в длъжност се попълни ръководният екип на председателя на съда Розалия Шейтанова.

Съдия Мария Шишкова ще ръководи Наказателното отделение на Окръжния съд, съдия Миглена Площакова – Гражданско отделение - I инстанция и Търговско отделение, а съдия Николинка Цветкова – Гражданско отделение - II инстанция.

На церемонията по встъпване в длъжност дамите подписаха акт за встъпване в длъжност. Председателят на съда Розалия Шейтанова приветства новите си заместници  пожела им здраве и професионални успехи и благодари на досегашния екип за достойната работа.

Съдия Мария Шишкова е завършила право в СУ „Климент Охридски“. До момента има повече от 25 години юридически стаж. Първоначално е работила като стажант-юрист в Софийски градски съд, била е младши съдия в Окръжен съд – Пловдив, съдия в Районен съд – Пловдив, съдия в Окръжен съд – Пловдив, заместник на Главния прокурор във Върховна касационна прокуратура, а от месец юни тази година е отново съдия в Окръжен съд – Пловдив. Има най-висок ранг в съдебната система „съдия във ВКС и ВАС“.

Съдия Миглена Площакова е завършила  право в СУ „Климент Охридски“. До момента има  20 години и 6 месеца юридически стаж, като почти 20 години работи в органи на съдебната власт – Районен и Окръжен съд – Пловдив. Близо 7 години е била заместник на административния ръководител на Районния съд в Пловдив. Участвала е в множество обучения по теми, свързани с разглежданите от нея дела. С решение на ВСС е повишена на място в ранг „съдия във ВКС и ВАС“.

Съдия Николинка Цветкова е завършила право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Има над 20 години юридически стаж. В Окръжен съд – Пловдив работи от септември 2017 г., а преди това има опит като административен ръководител – председател на Районен съд – Пазарджик, както и като и.ф. председател на същия съд. Била е младши съдия в Окръжен съд – Пазарджик и съдия в Районен съд – Пазарджик. Участвала е в множество обучения. Има ранг „съдия във ВКС и ВАС“.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

29.10.2020 | 17:33

Басси представянето на новите кукумицинки! А извън кариерната биография да напишете нещо за най-известните юридически казуси за които са работили?!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?