Следвайте ни

Спечелете награда! Участвайте в конкурса за 30-годишния юбилей на в. "Марица"

viber icon

Вестник „Марица” изправя читателите пред поредно предизвикателство.  

На 3 юни 2021 г.  се навършват 30 години от деня, в който на  медийния ни пазар в зората на демокрацията се появи отново  „Марица”. Новото издание е  продължител на славната традиция на съименника си -  един от най-авторитетните следосвобожденски вестници на България, дело на великия издател възрожденец Христо Г. Данов.  Името на „Българския Таймс”, който излиза от 1879 до 1885 г. , е възстановено след 106 години в началото на Прехода.

И днес, 30 години по-късно, вече в силен тандем на хартиено издание с електронен сайт,  екипът на „Марица” следва завета за поднасяне на достоверна, проверена информация, за представяне на различни гледни точки, задълбочени коментари и анализи на най-важните събития за региона, страната и света.   

Читателите  могат да се включат в празника на изданието, като изпратят спомен, есе, стих, рисунка, снимка, свързани с  „Марица” – вестник и сайт.  Добре дошли са и творби, вдъхновени от река Марица, символ на Пловдив, дала име на любимото издание. 

Очакваме творбите на най-верните ни читатели на електронен адрес [email protected] до 31 май 2021 г. 

Най-добрите материали ще бъдат публикувани на страниците на „Марица” и в електронното ни издание marica.bg.  За авторите на най-оригиналните творби сме подготвили щедри награди.    

  

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?