Следвайте ни

След публикация на "Марица": Общината пришпори "Европейски пътища" за Водния проект

viber icon

Ден след като "Марица" алармира за неуредиците и забавянето на изпълнението на Водния проект в район "Северен", Община Пловдив взе спешни мерки.  Жителите на Кършияка дори заплашиха с граждански протести заради калпавата работа на фирмата изпълнител "Европейски пътища". Представител на компанията беше привикан днес на среща с кмета Здравко Димитров и ресорния зам.-кмет Пламен Райчев.

 Оптимизиране на линейния график и намаляване на сроковете по изпълнение на строително-ремонтните дейности по Водния проект в район „Северен“,  разпореди градоначалникът след проведения разговор.

„Всеки ден на място ще има служител на Община Пловдив, който да проверява напредъка по изпълнението, както и колко строители работят на обекта“, посочи Здравко Димитров и подчерта, че до края на месец август улиците трябва да са вече асфалтирани.

При неспазване на сроковете и при видимо неизпълнение на строително-ремонтните дейности по обекта, ще бъдат налагани санкции съгласно клаузите на подписания договор.

Заместник-кметът Пламен Райчев заяви, че ще засили контрола върху фирмата изпълнител, като ще изисква веднага след подмяна на каналната мрежа да се асфалтира съответния пътен участък, за да се отпуши движението на автомобили.

„Северен“ е гъстонаселен с тесни улици и подобни строителни дейности допълнително натоварват района, трябва да се съобразяваме и с хората, защото това, което правим, е за тяхно добро, за осигуряване на тяхното по-спокойно ежедневие, удобство и безопасност“, акцентира Здравко Димитров.

От фирмата изпълнител заявиха, че ще променят графика, като също ще следят за изпълнението му в срок и уточниха, че ще продължават да работят на 6-дневна работна седмица, както и че всички шахти в района на ул. „Луда Яна“, „Порто Лагос“ и бул. „Марица“ - север вече са стабилизирани.

Кметът Здравко Димитров разпореди графикът за изпълнение да бъде поставен на видни места в квартала, така че хората да могат да се запознаят и да са информирани за ремонтните дейности.

В началото на следващата седмица отново ще има среща, на която ръководството на Община Пловдив ще провери напредъка съгласно новите срокове към фирмата изпълнител. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Граматиков

Граматиков

22.04.2021 | 21:34

Целият квартал е разбит. Нито една улица не е завършена. Образец за общинска корупция.

Отговори
1 0
dii

dii

22.04.2021 | 14:28

Здравко, кво им удисваш на тия възмутени граждани? И тия в Марица къде си врат гагите? Толкова хубаво си изкара до сега година и половина - рахат и лежане... Няма да се плашиш само да не се наложи да връщаш рушвета. Другото е бял кахър.

Отговори
1 3
Румен П

Румен П

22.04.2021 | 13:47

Г-н кмете, трябваше нещата да се забатачат непоправимо, за да си размърдаш задника! Чувал ли си са превантивен контрол, или това не те засяга...

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?