Следвайте ни

Със сирени  пловдивската полиция нахлу в МОЛ Марково тепе СНИМКИ

viber icon

По нестандартен начин полицията под тепетата избра да покаже на децата, че зад униформите се  крие човешко сърце. На първия етаж деца и родители бяха посрещнати от усмихнати полицейски служители, които показаха на най- нетърпеливите и любопитни посетители  отличителните знаци, атрибути и полицейска техника.

Със стартирането на социално отговорната кампания на пловдивската полиция от първия учебен ден: полицейски патрул пред всяко училище с цел осигуряване на обществения ред и подпомагане на най- уязвимите, както и провеждане на специализирани акции, свързани с разпространение на наркотици на територията на училищата, ежедневно подрастващите ще се срещат с представители на реда. Инициативата на полицията цели да изгради лично доверие и да вдъхне обществен респект на деца, подрастващи и възрастни.  На щанд бяха поставени брошури от ГДНП МВР предупреждаващи за опасностите около нас- игри,  среща с непознати, безопасно пресичане на улицата, риск от  употреба на упойващи и наркотични вещества, както и действия насочени срещу корупцията.

Най- щастливи бяха малчуганите, които държаха полицейски щит и облякоха 15 килограмови жилетки. Не бяха малко и родителите, които изпълниха една своя мечта- да се снимат като полицаи. 

Само за час през обособената с конуси площ, преминаха повече от 200 души, а по- срамежливите тайно си направиха снимки отдалече. 

С поредната инициатива ОДМВР Пловдив показа, че полицаите също са хора- дори зад каски и щитове. Напопомнихме на тръгналите за покупки преди първия учебен ден в МОЛ-а , да мислят преди всичко за безопасността и живота на децата на пътя, където всяко дете може да е тяхното!
 
 
 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

12.09.2020 | 14:39

Еничарска работа. И децата почнаха да лъжат

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?