Следвайте ни

Само за година в Пловдив: Глоби за неправилно паркиране носят 2 млн. лева в хазната

Заместник-кметът Йордан Ставрев отчете дейността си от началото на мандата

viber icon

Над 53 000 глоби за неправилно паркиране на стойност близо 2 милиона лева са наложили служителите на сектор „Общинска полиция“ и ОП „Общинска охрана“ в рамките на година в Пловдив. Това отчете заместник-кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев по повод навършването на година от началото на мандата му. 

В периода от 11 ноември 2019-а до 23 октомври тази годна са наложени общо 53280 глоби с фиш за 1 707 456 лв., като платени са над 90 %  за 1 557 374, 52 лв. 

1102 са съставените актове за устанояване на административно нарушение, наказатените постановления са 957 с наложени глоби и имуществени санкции в размер на 218 590 лв. От тях са платени 83 400 лв., като постъпват и до момента суми по тях от НАП. 

Ставрев отчете, че служителите на сектор „Общинска полиция“ са съставили общо 807 акта. Във връзка с COVID-19 са издадени 119 наказателни постановления, проверени са общо 7600 обекта.Съставените протоколи по чл. 65 от Закона за МВР за неизпълнение на Закона за здравето са 186. Служителите са предупредили устно 240 души да спазват стриктно мерките. 

От „Общинска полиция“ са съставили 21 228 фиша, вдигнали са 5340 коли на паркинг, 1707 от различни места, както и 2 каруци. 

Проверили са 4587 граждани, както и 5564 моторни превозни средства. 

За посочения период, общинските полицаи са разкрили и предотвратили 4 престъпления и са установили 17 лица, обявени за общодържавно издирване. Отработили са и 540 жалби и възражения. 

Общинските полицаи са охранявали 268 масови мероприятия, участвали са 189 инкаса на общината и районните кметства. 

Освен това са съдействали 189 пъти на общината и районните кметства, 716 пъти на районните администарции, 65 – на Общинския инспекторат, 383 на ОП „Паркиране и репатриране” за „Синя зона”, 219 пъти на ОП „Радостни обреди“. Участвали са в общо 116 специализирани полицейски операции. 

По отношение на ОП „Общинска охрана“ Йордан Ставрев посочи, че се охраняват със СОТ общо 213 обекта, от които 13 са нови. 

Служителите на „Общинска охрана“ са реагирали на 786 задействания на СОТ и 15 – на паник бутон. Отзовали са се на 883 сигнали на граждани, а 126 пъти са оказали съдействие на МВР, Бърза помощ, 112 и на други общински предприятия. 


В рамките на година заместник-кметът отчете изградени нови входно-изходни бариери – в Стария град (Понеделник пазара - Източната порта), и на ул. „Дондуков“ (до радиото и телевизия).


Усилия са положени и по отношение на видеонаблюдението в града под тепетата. За почти година са изградени и присъединени 3 охранителни камери в  Цар-Симеоновата Градина, 6 на пл. „Централен“,  29 в парк „Бунарджика“, още 8 на Альоша, по 16 в парковете „Бели брези” и „Георги Кондолов“ и 8 при многоетажния паркинг в „Смирненски“.

3 камери за видеонаблюдение са поставени също на бул. „Марица“, 12 при подлеза на „Чифте баня”, 2 при подлеза на Водната палата”, по 3 в подлеза на бул. „Санкт Петербург”, Голямата базилика и на ул. „Найден Геров“. На бариерата на Гребната база емонтирана една охранителна камера, 21 при Общината, по 4 броя при бариерите на източната порта и на ул. „Дондуков“.  

Общо присъединените камери в мониторинг центъра на „Общинска охрана“ са 142. 

Общинските охранители са осигурили денонощно наблюдение и опазване на 35 общински обекти. Грижили са се за сигурността и обществения ред на над 17 спортни мероприятия на Гребния канал, в това число  спортен риболов, маратони, републикански състезания по гребане и други културно-масови прояви.

Общо 163-ма общински охранители участват в осигуряването на физическата охрана на обектите.

Общинските охранители са подпомагали осъществяването на 63 мероприятия на територията на град Пловдив, главно на Гребния канал и района – това са международни, републикански и с обществено значение по гребане, риболов, маратони, както и в Стария град във връзка с различните видове обществени събирания по повод „Пловдив-Европейска столица на културата“ – занаяти, дефилета и други спортни и културно-масови мероприятия.

От ОП „Общинска охрана“ са наложени общо 199 глоби с фиш и са съставени 7 акта, основно за неразрешен риболов на Гребната база, за незаконна паша на крави и неправилно паркиране на коли на зрители, ръководители и участници.

Във връзка с дейността на направление „Патрулна дейност и мероприятия“ Ставрев посочи, че се извършва постояннен обход на територията на всички административни райони, денонощна охрана на Главната улица, както и охраната на Общинските сесии. 

Служителите от сектора са осигурили охрана на близо 1300 мероприятия, организирани под егидата на  Общината, съставили са 13 950 глоби с фиш на автомобили за неправилно паркиране и престой.   

„Всички извършени дейности във връзка с проведени мероприятия, охрана и опазване на обществения ред в периода от първата година от мандат 2019-2023 г., са осъществявани при стриктно спазване на разпореждания и мерки в условия на извънредното епидемиологично положение -от 15.03.2020 г. до 15.05.2020 г., и извънредната епидемиологична обстановка, удължена до 30.11.2020 г., във връзка с  COVID-19“, посочи Ставрев. 

Относно извършените дейности в отдел „Обществен ред и управление при кризи“ заместник-кметът отчете разработен Военновременен план на Община Пловдив в съответствие с изискванията на Закона за отбраната и въоръжените сили, както и извършена актуализация на плана за защита от бедствия и аварии и на състава на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии

„Създадена е координация между Община Пловдив и органите на МВР при съвместна работа свързана с опазването на обществения ред, сигурността и безопасността на гражданите и гостите на Пловдив. Налице е и организация по осигуряване на пожарна безопасност. Разработени противопожарни досиета за основните обекти в експлоатация на Общината“, посочи той. 

За периода от 11 ноември до 23 октомври са издадени общо 318 разрешения за провеждане на мероприятия по Наредбата за осигуряване на обществения ред, 86 пропуска за достъп на автомобили по Наредба № 2 за организацията на движението, 27  отказа за провеждане на мероприятия, 57 уведомления до органите на реда за събития, 143 уведомления по Закона за събранията, митингите и манифестациите, 292 разрешения за упражняване на артистична дейност, 68 отговори на граждани по Наредба за осигуряване на обществения ред, както и 52 кореспонденции с институции.

По отношение на дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Йордан Ставрев посочи, че от началото на мандата му са проведени редица превантивни мероприятия на тема: „Насилие и тормоз” от програмата “Училището – сигурна среда за децата” и по програмата “Училище за родители”

В центъра за превенция и социална адаптация към Местната комисия е работено с 66 малолетни, непълнолетни и родители. Проведените консултации в центъра са 335.

За отчетния период Местните комисии от районите на града са разгледали 95 възпитателни дела.

„Програмата Движение “Училището – сигурна среда за децата”, която е насочена пряко към учебните заведения на територията на града, продължава да се развива, като за изминалия период са проведени 126 урока в учебните заведения“, отчете Ставрев. 

През посочения период в Местната комисия за борба с трафик на хора са проведени редица превантивно-информациони кампании във връзка с изпълнение на „Програмата за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите през 2020 г.“, действаща на територията на Общината.  

Отчета на Йордан Ставрев вижте ТУК

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

baby

baby

28.10.2020 | 15:43

Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 2
УСВОЯВАМ----ЕВРО ---СРЕДДСТВА

УСВОЯВАМ----ЕВРО ---СРЕДДСТВА

28.10.2020 | 22:04

МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВА РАБОТА РАБОИШ ЗАЩОТО ГЕРБ КРАДЪТ Съ гъзовете си и не могат ДА ИЗКАРАТ КОЛКОТО ТЕБЕ ⚓

Отговори
0 0
Рекет

Рекет

28.10.2020 | 14:29

Правят си законен РЕКЕТ ..... Имам фиш в 1.30 в Синя Зона ,която е от 7.30-19.30. Не може да се Обжалва ... Измамници..Колко от тези фишове са направени НЕправомерно.... И това пишете

Отговори
3 1
УСВОЯВАМ----ЕВРО ---СРЕДДСТВА

УСВОЯВАМ----ЕВРО ---СРЕДДСТВА

28.10.2020 | 22:08

ИЗМАМНИЦИ НО ЗАКОННИ-----------СЪС ТЯХНИЯ ЗАКОН КОЙТО Съ -----гласували........... НАРОДА НЯМА НИЩО ОБЩО Съ----ТОЗИ ЗАКОН......

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?