Следвайте ни

С водосвет откриха лабораторията за COVID-19, ген. Мутафчийски в Пловдив

viber icon

С водосвет за здраве и изцеление от коронавируса откриха референтната лаборатория за COVID-19 в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги", която бе създадена по инициатива на кмета Здраво Димитров. Той бе отслужен от Пловдивския митрополит Николай. 


Специално за първите тестове в лабораторията в Пловдив, по покана на градоначалника, пристигна и шефът на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски.


"Пловдив доказа, че е единен и по-особен град спрямо другите градове в България – еталон за това, което може да се случи в борбата с коронавируса. За съжаление тези лаборатории ще бъдат все по-нужни и за в бъдеще. Дори да отмине коронавируса, което се надяваме да стане, човечеството винаги ще бъде изправено пред такива предизвикателства. Слава Богу на този етап се справяме добре – имаме сравнително малко жетви, но те нямат брой и не може да ги делим на малко или много", каза ген. Мутафчийски.


 Пробите се  взимат  от екип воден от доц. д-р Мария Атанасова.
 Началникът на щаба няма да има време да провери главната улица, която имайки предвид дъжда се очаква да бъде празна. Преди повече от седмица той смъмри пловдивчани, че не спазват мерките. Дни по-късно пък ги похвали, че са се дисциплинирали.


На церемонията присъстват и областният управител Дани Каназирева, изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги" проф. д-р Карен Джамбазов и бизнесменът Георги Гергов, който дари 300 000 лева за изграждането и оборудването на лабораторията.


Очаквайте подробности

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

15.04.2020 | 19:44

Кмете, научи името на Генерала, научи знанията му, пък тогава се обръщай към него! Та той е офизиално лице! И дезата знаят, че е Мутафчийски, а не Мутафчиев...боже, боже.

Отговори
3 1
irinka

irinka

15.04.2020 | 16:28

Генерале, истината е че изоставаме. При смъртност 1 на хиляда както ни информира Джей Батачариа, професор от Станфорд, ние отчитаме едва 36, което поставя под въпрос реалната статистика колко сме всъщност българите. Да не се окаже пък после че сме взели да се увеличим многократно след пандемията?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?